Reprezentanții Comisariatului Națiunilor Unite pentru Refugiați au vizitat Prefectura Giurgiu

Reprezentanții Comisariatului Națiunilor Unite pentru Refugiați au vizitat Prefectura Giurgiu

Prefectul județului Giurgiu, Florentina Stănculescu, a primit astăzi vizita reprezentanței în România a Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNCHR).

Delegația UNCHR a fost formată din doamna Jorunn Brandvoll – Senior Protection Officer și doamna Tanita Cotarcea – National Protection Officer, iar tema întâlnirii a fost prezentarea și rolul UNCHR în susținerea autorităților, îmbunătățirea capacității de gestionare și răspuns a situației cauzate de conflictul militar din Ucraina.

La discuții au fost prezenți și reprezentanți ai Consiliul Național Român pentru Refugiați, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Vlașca” al județului Giurgiu și ai Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu.

În debutul întâlnirii, prefectul județului Giurgiu a dorit să precizeze că județul Giurgiu se numără printre județele care s-au mobilizat remarcabil în ceea ce privește gestionarea problemei refugiaților care provin din zona conflictului militar din Ucraina, deși majoritatea cetățenilor ucrainieni s-a aflat doar în tranzit, județul Giurgiu reprezentând ”poarta de trecere” către alte țări, cum ar fi Turcia sau Grecia.

La rândul lor, reprezentanții UNCHR și-au manifestat aprecierea și au adresat mulțumiri doamnei prefect pentru că a acceptat să îi primească și să discute cu acestea modalitățile prin care autoritățile publice pot contribui la creșterea gradului de protecție și de bunăstare pentru această categorie de cetățeni greu încercată.

Înființată în anul 1992, UNCHR lucrează în Europa Centrală pentru a se asigura că solicitanţii de azil au acces la teritoriu și la proceduri de azil echitabile şi eficiente. UNCHR promovează, de asemenea, integrarea eficientă a refugiaţilor recunoscuţi în societăţile gazdă sau relocarea lor atunci când nu este posibil ca ei să rămână în ţara care le-a acordat statut de refugiat.

Prefectul județului Giurgiu, Florentina Stănculescu, a primit astăzi vizita reprezentanței în România a Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNCHR). Delegația UNCHR a fost formată din doamna Jorunn Brandvoll…


Autorul articolului Redacție Giurgiu-Tribune
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/reprezentantii-comisariatului-natiunilor-unite-pentru-refugiati-au-vizitat-prefectura-giurgiu/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 7 septembrie 2023 19:27

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.