Rusia a schimbat condițiile pentru o întâlnire dintre Putin și Zelenski

Rusia și-a schimbat poziția în privința întrevederii președintelui rus, Vladimir Putin, cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski și a atenuat condițiile pentru organizarea unor negocieri față în față, a anunțat postul de televiziune CNN Türk, citând surse din Guvernul Turciei, scrie agenția Rambler.ru.

Anterior, condiția obligatorie a Moscovei a fost existența unei foi de drum deja elaborate pentru negocieri de pace. Acum însă, Kremlinul a admis ca această foaie de drum să fie analizată în cadrul întrevederii față în față a celor doi șefi de stat.

”Liderii pot discuta și stabili foaia de drum. Pentru ca, după aceea, delegații să lucreze la transpunerea în practică a acestei foi de drum”, au declarat respectivele surse.

După cum amintește Rambler.ru, președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, va oferi, cu prilejul actualei sale vizite în Ucraina, ajutorul său pentru organizarea unor negocieri față în față între Putin și Zelenski. S-a spus că Zelenski i-ar fi propus, chipurile, de patru ori lui Putin un summit bilateral.

Sursa Read More

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.