S-a dat startul prohibițiilor pe Dunăre

De la începutul acestei săptămâni pescuitul la ştiucă este interzis, până la mijlocul lunii martie, potrivit Ordinului de prohibiţie a pescuitului emis anul trecut de autorităţile naţionale. Astfel că, toți giurgiuvenii care doresc să pescuiască diferite specii de răpitori trebuie să își pună undițele în cui până la jumătatea lunii martie. Acest lucru a fost confirmat și de  Ministrul  Secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale,Gheorghe Ștefan:

” Sunt două perioade pentru prohibiție. Prima începe  pentru răpitori, ștucă,somn, șalău,biban și se desfășoară din februarie până în aprilie. Apoi, din aprilie până în iunie, timp de două luni de zile este prohibiția mare pentru ciprinide care se interzice pe tot teritoriu României.”

A doua perioadă în care împătimiții pescuitului trebuie să se abțină este la sfârșitul lunii aprilie. Mai exact,perioada de prohibiție în apele care constituie frontiera de stat în 2021 se instituie pe o durata de 45 de zile, în perioada 24 aprilie – 07 iunie inclusiv, cu excepțiile prevăzute în prezentul ordin cu privire la anumite zone din țară. Pentru apele frontieră de stat cum ar fi  Republica Bulgaria,giurgiuvenii trebuie să șrtie că se interzice pescuitul pe o durată de 45 de zile, în perioada 24 aprilie – 07 iunie inclusiv.Sursa:
http://giurgiu-tribune.ro/
Articol sursa: S-a dat startul prohibițiilor pe Dunăre

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.