Sărbători ”aglomerate” pentru pompierii de la ISU

Pompierii giurgiuveni au fost prezenţi la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenţia imediată la solicitările cetăţenilor şi gestionarea optimă a situaţiilor de urgenţă, produse la nivel local.

În ultimele zile, misiunile acestora au vizat, în principal:

– stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, în localitatea Gostinari

Incendiul a avut loc vineri, 25 decembrie a.c., în jurul orei 01:20. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenţie Colibaşi, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă. În urma incendiului, au ars compartimentul motor, partea din faţă a autoturismului, mase plastice, cabluri electrice, două anvelope, uşile şi geamurile din faţă. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul.

– stingerea unui incendiu izbucnit la tabloul electric al unei case din localitatea Obedeni

Incendiul a avut loc vineri, 25 decembrie a.c., în jurul orei 17:25. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenţie Colibaşi, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă. Au ars cabluri electrice şi mase plastice, cauza probabilă de producere a incendiului fiind scurtcircuitul.

– stingerea unui incendiu izbucnit la o casă, în localitatea Prundu

Incendiul a avut loc vineri, 25 decembrie a.c., în jurul orei 22:10. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Greaca şi Gărzii de Intervenţie Colibaşi, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă. Aceştia au constatat faptul că incendiul se manifesta la acoperişul casei şi în hol şi au acţionat pentru a limita propagarea flăcărilor la restul locuinţei. În momentul în care s-a produs evenimentul, în imobil nu era nimeni, incendiul fiind observat de către vecini. În urma incendiului, au ars astereala din lemn, pe o suprafaţă de aproximativ 40 mp şi tavanul holului (circa 20 mp), construit din PVC şi rigips. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul (cablu electric defect).

– stingerea unui incendiu izbucnit la coşul de fum al unei case, în localitatea Ghionea

Incendiul a avut loc duminică, 27 decembrie a.c., în jurul orei 00:25. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă. În urma incendiului, a ars funinginea din interiorul coşului de fum, cel mai probabil din cauza faptului că acesta nu a fost curăţat corespunzător sau era defect.

– stingerea unui incendiu izbucnit la o autoutilitară, în localitatea Săbăreni

Incendiul a avut loc duminică, 27 decembrie a.c., în jurul orei 21:10. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă. Autovehiculul era parcat în apropierea unei gospodării şi a fost observat de mai multe persoane care au încercat să stingă focul până la sosirea pompierilor. În urma incendiului au ars compartimentul motor, cabina autoutilitarei şi aproximativ 10 mp din gardul vecinilor, care era construit din lemn. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost scurtcircuitul.

– acordarea asistenţei medicale de către echipajele SMURD în 52 de situaţii;

– informarea cetăţenilor cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2, în municipiul şi judeţul Giurgiu.

Reamintim cetăţenilor că cea mai bună metodă de combatere a acestei pandemii este adoptarea unui comportament responsabil, prin respectarea următoarelor recomandări:

* folosiţi, în mod corect, masca de protecţie, astfel încât să vă acopere nasul şi gura. Nu uitaţi să o schimbaţi la fiecare 4 ore;

* spălaţi-vă pe mâini cu apă şi săpun, cel puţin 20 de secunde;

* nu vă atingeţi ochii, nasul şi gura cu mâinile neigienizate;

* evitaţi locurile aglomerate unde sunteti expuşi la contact direct sau la interacţiune cu un număr mare de persoane;

* păstraţi o distanţă semnificativă, de un metru şi jumătate, faţă de celelalte persoane pe care le întâlniţi;

* dacă vă aflaţi în transportul în comun încercaţi să nu staţi faţă în faţă cu ceilalţi călători;

* limitaţi, cât de mult puteţi, orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă, prin gesturi cum ar fi: strângerea mâinilor, îmbrăţişările, atingerea feţei cu mâinile;

* evitaţi contactul cu suprafeţele care sunt atinse în mod frecvent şi de alte persoane, precum: balustrade, clanţe, mânere, butoane de lift sau de acces.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice ISU Giurgiu

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.