Scandalul „Dieselgate”. Încă un mare producător auto a fost pus sub acuzare pentru înşelarea consumatorilor

În această situaţie, Citroen va trebui să constituie, pentru eventuale prejudicii,  un depozit de opt milioane de euro şi să ofere o garanţie bancară de 25 de milioane de euro, se arată în comunicatul Stellantis.

Sub acuzare de autorităţile franceze pentru înşelătorie, se mai află şi producătorul auto Renault. Există investigaţii demarate în luna ianuarie 2017 cu privire la versiunile mai vechi de autovehicule de tip diesel, conform Agerpres.

Autorităţile verifică mai mulţi producători auto din Europa, după ce în 2015 a izbucnit „Dieselgate”, scandalul emisiilor.

Volkswagen a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Acest scandal a costat grupul Volkswagen aproximativ 30 de miliarde de euro, în principal în SUA, unde grupul german s-a recunoscut vinovat de fraudă în 2017.Sursa:
reflectoruldesud.ro/
Articol sursa: Scandalul „Dieselgate”. Încă un mare producător auto a fost pus sub acuzare pentru înşelarea consumatorilor

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.