Schimbare pe platforma de vaccinare anti-Covid-19. Ce pot vedea românii de acum încolo

Schimbare pe platforma de vaccinare anti-Covid-19. Începând de joi, românii pot vedea încă două detalii pe aceasta, a anunțat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Ce schimbare a fost făcută pe platforma de vaccinare anti-Covid-19

Potrivit CNCAV, românii pot vedea pe platforma de vaccinare anti-Covid-19 poziția pe care se ală în lista de așteptare, precum și capacitatea de imunizare a centrelor din țară. Capacitatea de vaccinare a fost crescută la 96 de persoane pentru fiecare flux de vaccinare, în cazul serurilor de la Moderna și AstraZeneca și la 72, în cazul serului Pfizer.

Detaliul ce nu este afișat deocamdată pe platforma de vaccinare anti-Covid-19 este timpul estimat până la imunizare pentru cei aflați pe listele de așteptare. Joi seară erau aproximativ 97.000 de locuri disponibile pentru programare.

Schimbare pe platforma de vaccinare anti-Covid-19. Ce pot vedea romanii de acum incolo
O persoana vaccinata de un cadru medical

Vaccinarea cu AstraZeneca se poate face fără programare

Începând de vineri, 16 aprilie, vaccinarea cu serul de la AstraZeneca se va putea face fără programare, în centrele care au locuri disponibile. Cei interesați pot verifica locurile disponibile în harta interactivă de pe platforma naţională de informare cu privire la vaccinare.

”Pentru facilitarea accesului la vaccinare, în centrele în care se administrează vaccinul Vaxzevria (AstraZeneca) şi în care sunt locuri disponibile, va fi permisă vaccinarea persoanelor care optează pentru acest tip de vaccin, prin prezentarea directă la centrul de vaccinare, fără a mai fi necesară înscrierea pe platformă, cu respectarea celorlalte proceduri şi instrucţiuni. Prezentaţi-vă la centrul de vaccinare în care sunt locuri disponibile cu un document de identitate. Vaccinarea se va realiza în limita capacităţii de vaccinare a centrului. Asiguraţi-vă că nu aveţi simptome asociate COVID-19”, a transmis CNCAV.

Valeriu Gheorghiță, despre rapelul persoanelor care refuză a doua doză de vaccin AstraZeneca

Medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de imunizare în România, a declarat că, în cazul persoanelor care au primit o doză de vaccin AstraZeneca şi care nu mai doresc rapelul cu acelaşi ser nu este recomandat ca a doua doză să fie de alt tip de ser anti-COVID-19, în baza datelor existente până în prezent.

”Rapelul cu alt vaccin nu este în momentul de faţă susţinut de dovezi ştiinţifice, mai mult decât atât, OMS a precizat cât se poate de clar că nu avem o bază ştiinţifică pentru a recomanda asocierea de vaccinuri care folosesc tehnologii diferite. Cu siguranţă că în perioada lunilor următoare vom avea acces la acele date, însă, astăzi, nu avem, repet, un fundament ştiinţific pe baza căruia să luăm aceste decizii”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Peste 2.400.000 de persoane vaccinate anti-COVID-19 în România

În ultimele 24 de ore au fost vaccinate 80.056 de persoane în România, dintre care 61.727 cu Pfizer, 9.077 cu Moderna și 9.252 cu AstraZeneca. Cu prima doză s-au vaccinat 49.797 de oameni, iar la rapel s-au prezentat alte 30.259 de persoane. În total, de la începutul campaniei de imunizare în țară, s-au vaccinat 2.471.779 de oameni.

De la începutul campaniei de vaccinare, au fost raportate 12.592 de efecte secundare în țară. Adică 3,1 la mia de doze administrate. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 133 de reacții adverse, dintre care 23 de tip local și 110 de tip general (66 la Pfizer, 21 la Modera și 46 la AstraZeneca). Impact.ro actualizează zilnic datele referitoare la vaccinarea anti-COVID-19 în România, AICI!

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.