ȘCOALA DIN ADUNAȚII COPĂCENI – SINGURA UNITATE DIN JUDEȚ ÎNCADRATĂ  RISC SEISMIC I. CE SE ÎNTÂMPLĂ CU ELEVII?

ȘCOALA DIN ADUNAȚII COPĂCENI – SINGURA UNITATE DIN JUDEȚ ÎNCADRATĂ  RISC SEISMIC I. CE SE ÎNTÂMPLĂ CU ELEVII?

Ministerul Educației a publicat lista unităților de învățământ de stat – școli și grădinițe – care desfășoară activități în clădiri încadrate în clasa I de risc seismic.

”39 de clădiri sunt încadrate în clasa de risc seismic I, din care doar 21 sunt în uz. Dintre aceste 21 de clădiri, 15 clădiri au destinația săli de clasă/laboratoare, iar 6 clădiri au alte destinații”, a anunțat Ministerul Educației.

Pe această listă apare și o școală din județul Giurgiu –  Școala Gimnazială Nr.1 Adunații Copăceni. Mai exact, clădirea în care învață elevii din ciclul primar.

La solicitarea jurnaliștilor de la Televiziunea Giurgiu Tribune, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean au precizat:

”În județul Giurgiu a fost identificată o unitate școlară care prezintă risc crescut în caz de cutremur, potrivit expertizărilor realizate. Este vorba de clădirea în care funcționează elevii ciclului primar de la Școala Gimnazială Nr. 1 Adunații Copăceni.

Începând cu 27.02.2023, acești elevi vor fi relocați în clădirea destinată ciclului gimnazial.

Programul unității școlare se va desfășura în două schimburi, după cum urmează:

– Schimbul I: 08.00-12.00 ( pentru elevii ciclului primar)
– Schimbul II: 12.30- 18.30 (pentru elevii ciclului gimnazial).”

Ministerul Educației a publicat lista unităților de învățământ de stat – școli și grădinițe – care desfășoară activități în clădiri încadrate în clasa I de risc seismic. ”39 de clădiri sunt încadrate în clasa de risc seismic I, din care doar 21 sunt în uz. Dintre aceste 21 de clădiri, 15 clădiri au destinația săli de clasă/laboratoare, …


Autorul articolului C.E.
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-news.ro/news/index.php/2023/02/22/scoala-din-adunatii-copaceni-singura-unitate-din-judet-incadrata-risc-seismic-i-ce-se-intampla-cu-elevii/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://giurgiu-news.ro/news/index.php/feed/
Titlu original Giurgiu News
Data originala articol 22 februarie 2023 16:01

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.