Scriitorul comandor, Radu Theodoru, a împlinit miercuri , 17 ianuarie, 94 de ani ! Să ne trăiți maestre!

Date biografice
Scriitorul Radu Theodoru  s-a născut în ianuarie 1924 la Ineu, în județul Arad.
Urmează cursuri liceale în Timișoara, până în 1943, an în care se orientează spre o carieră în aviație, în București. Astfel, între 1943 și 1946 urmează cursuri ale Școlii de Ofițeri de Aviație, ale Școlii Speciale de Aviație, devenind pilot de vânătoare, comandant de escadrilă, instructor de zbor, comandant de companie și profesor de specialitate în cadrul Școlii de Ofițeri de Aviație din Sibiu. Cariera militară a lui Radu Theodoru se încheie cu gradul de maior, în anul 1952. La data  de 8 iulie 2017,  Radu Theodoru a primit  gradul de general de brigadă (aviație) în retragere.
Din 1952, decide să se dedice vieții literare, debutând la Sibiu, la cenaclul Orizonturi noi. Ocupă diverse funcții în domeniul artei și culturii în Sibiu până în momentul în care hotărăște să se stabilească în Capitală, ocupând funcții în sfera publicistică. Radu Theodoru, unul dintre cei mai sustinuți și promovați autori postbelici, își axează scrierile pe teme istorice, alegând episoade reprezentative,  cele mai multe din  lucrările sale constituind o proză-document.

Generalul de flotilă aeriană (rtr) Radu Theodoru a fost nominalizat pentru premiul „General de corp de armată Ioan Sichitiu” cu lucrarea „Comandor aviator Lazăr Munteanu, cavaler al Ordinului «Mihai Viteazul». Biografie de război”.
Este membru al mai multor fundații și asociații literare, printre care și membru fondator al revistei giurgiuvene de istorie, literatură și educație artistică, VALAHIA, la care continuă să colaboreze. 
De menționat faptul că în ciuda vârstei sale, comandorul scriitor Radu Theodoru este extrem de prolific pe tărâm literar. Domnia sa  continuă să creeze, în atelierul său, casa de creație de la Grădiștea, un sanctuar de inspirație pentru autorul atâtor zeci de romane.
Ne alăturăm celor ce îl respectă, îl admiră și îl iubesc,  dorindu-i încă mulți, mulți ani în care să ne dăruiască ca și până acum opere ce vor rămâne nemuritoare , ca o valoroasă zestre pentru noi , cetățenii acestui popor.
La mulți ani maestre  și plini de inspirație!  
(Florian Tincu )

Sursa: jurnalgiurgiuvean.ro
Articol sursa: Scriitorul comandor, Radu Theodoru, a împlinit miercuri , 17 ianuarie, 94 de ani ! Să ne trăiți maestre!

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.