Secretul gogoșilor moi și pufoase. Ce trebuie de fapt să faci înainte de a le pune la prăjit. Rețeta explicată pas cu pas

Află care este secretul gogoșilor moi și pufoase. Ce trebuie, de fapt, să faci înainte de a le pune la prăjit. Rețeta, explicată pas cu pas, chiar și pentru cei fără experiență în bucătărie.

Secretul gogoșilor moi și pufoase

Sunt probabil plăcerea vinovată a multora. În momentul în care ți se pune în față un platou plin cu gogoși aurii, stropite cu zahăr pudră sau umplute cu gem, nu ai cum să te oprești la una singură. Cu toate că sunt mâncate de fiecare dată cu plăcere, puțini au curajul să le facă acasă, iar asta se datorează faptului că par extrem de greu de făcut! Ba iese aluatul prea tare, ba se ard la suprafață, iar interiorul rămâne crud…Există, totuși un truc simplu, cu care nu vei mai da greș niciodată. Rețeta de mai jos este secretul gogoșilor moi și pufoase. Întâi, să vedem care sunt ingredientele de care avem nevoie:

Secretul gogoșilor moi și pufoase – Ingrediente

Ca să preparați cele mai moi și pufoase gogoși pe care le-ați gustat vreodată, veți avea nevoie de următoarele ingrediente pe care este posibil să le aveți și acum în casă:

  • 500 ml de lapte
  • 125 ml de unt topit
  • două ouă
  • trei linguri de zahăr
  • o linguriță de sare
  • 125 ml de apă caldă
  • un kilogram de făină
  • 11 grame drojdie uscată
  • un plic de zahăr vanilinat
  • 20 de grame de zahăr pudră
Secretul gogoșilor moi și pufoase (1)
Gogoși

Mod de preparare

Se încălzesc puțin laptele și apa, apoi se toarnă într-un bol și se amestecă ușor cu o lingură. Se adaugă o linguriță de zahăr și drojdia uscată și se amestecă în continuare, până se activează drojdia – în 10 sau 15 minute. Se pun cele două ouă, untul topit, sarea, două linguri de zahăr și plicul de zahăr vanilinat. Luați un tel și bateți bine. În a doua etapă a preparării, se adaugă treptat făina, în timp ce se amestecă cu o lingură de lemn. După ce se încorporează făina, se frământă aluatul cu mâinile, până ajunge la o consistență nici prea moale, nici prea densă. Acoperiți bolul cu un prosop și lăsați-l la crescut pentru cel puțin o oră și jumătate.

Când aluatul își dublează volumul, se împarte în două. Pe rând, cele două jumătăți se întind pe blatul de lucru într-o foaie cu o grosime de cel mult un centimetru. Folosind un pahar, decupați viitoarele gogoși, pe care le lăsați să se „odihnească” până își dublează volumul. Nu va fi nevoie de mai mult de 20 sau 30 de minute. Pregătiți vasul în care se vor prăji gogoșile. Se toarnă ulei de floarea soarelui într-o cratiță cu fundul gros. La foc mediu, așteptați până se încinge bine. Luați o bucățică mică de aluat rămas nefolosit și verificați dacă uleiul a ajuns la temperatura optimă pentru gătit: dacă sfârâie și apar imediat bule mici în jurul aluatului folosit ca test, se poate începe prepararea. Nu puneți mai mult de șase sau șapte gogoși într-o singură serie. În timpul prăjirii, acestea își vor mări mult volumul. Lăsați-le câte două sau trei minute pe fiecare parte, până se va forma o crustă rumenă. După ce le scoateți din baia de ulei, transferați-le pe un prosop de hârtie, ce va absorbi excesul. Stropiți-le cu zahăr pudră sau umpleți-le cu gem sau dulceață și…poftă bună!

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.