Secția de boli infecțioase a Spialului Județean Giurgiu, plină cu pacienți COVID

Prefectura Giurgiu anunță zilnic situația epidemiologică din județul Giurgiu, situație ce indică o creștere a numărului celor care sunt depistați pozitiv cu Sars-Cov 2 ( 25 în ultimele 24 de ore).

De altfel, statistica este confirmată și de Spitalul Județean Giurgiu unde a crescut numărul celor care se prezintă la Unitatea de Primiri Urgențe cu simptome similare virusului.

Unele dintre aceste persoane rămân internate, în urma analizelor de specialitate efectuate în UPU. Potrivit managerului Spitalului Județean, Dragoș Chivu, la această oră toate cele 20 de locuri de la Boli Infecțioase sunt ocupate, iar alți pacienți, cu simptome mai grave au fost transferați către alte spitale din țară.

Fiindcă este dificil de găsit locuri în alte unități spitalicești care tratează COVID, pacienții cu forme medii care au nevoie de spitalizare sunt opriți la Giurgiu, în zona de triaj, unde primesc tratamentul necesar până la eliberarea unui loc pe secția de Boli Infecțioase.

Dacă medicamentația este asigurată fără probleme de Spitalul Județean, lipsa de personal se resimte și mai mult în această perioadă. Este nevoie de medici, ca soluție de compromis, gărzile fiind asigurate de doi medici pneumologi.

Managerul spitalului, Dragoș Chivu a solicitat la centru suplimentarea cadrelor medicale de la Giurgiu, în speranța ca cel puțin pentru o vreme, deficitul de medici să fie acoperit.Sursa:
http://giurgiu-tribune.ro/
Articol sursa: Secția de boli infecțioase a Spialului Județean Giurgiu, plină cu pacienți COVID

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.