SIMULĂRILE PENTRU EVALUAREA NAȚIONALĂ AU ÎNCEPUT CU MULȚI ABSENȚI LA GIURGIU

SIMULĂRILE PENTRU EVALUAREA NAȚIONALĂ AU ÎNCEPUT CU MULȚI ABSENȚI LA GIURGIU

Prima probă a simulărilor pentru Evaluarea Națională, desfășurată luni, 20 martie – cea la Limba și Literatura Română –  s-a remarcat prin numărul foarte mare de elevi care au absentat: peste 200.

Conform datelor oficiale ale Inspectoratului Școlar Județean,la această probă erau înscriși 2.419 elevi, dar doar 2.203 s-au prezentat.

Deși era vorba doar despre o simulare, un elev a fost eliminat pentru că a fost suprins cu telefonul mobil asupra sa, în timpul examenului.

Proba au început la ora 9.00, iar elevii au avut la dispoziție două ore pentru a rezolva subiectele.

Potrivit edupedu.ro, elevii au avut de rezolvat două subiecte – texte la prima vedere: un fragment din ”Dansul ursului”, de Ion D. Sîrbu, și unul din ”30 de ani în șa”, de Felix Țopescu.

Rezultatele vor comunicate elevilor și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor.

 

Prima probă a simulărilor pentru Evaluarea Națională, desfășurată luni, 20 martie – cea la Limba și Literatura Română –  s-a remarcat prin numărul foarte mare de elevi care au absentat: peste 200. Conform datelor oficiale ale Inspectoratului Școlar Județean,la această probă erau înscriși 2.419 elevi, dar doar 2.203 s-au prezentat. Deși era vorba doar despre o …


Autorul articolului C.E.
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-news.ro/news/index.php/2023/03/20/simularile-pentru-evaluarea-nationala-au-inceput-cu-multi-absenti-la-giurgiu/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://giurgiu-news.ro/news/index.php/feed/
Titlu original Giurgiu News
Data originala articol 20 martie 2023 16:01

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.