Sindicatul Județean „Solidaritatea Sanitară” GiurgiuFederația “Solidaritatea Sanitară” din România‼️În zilele de 1 și 2…

Sindicatul Județean „Solidaritatea Sanitară” GiurgiuAr putea fi o imagine cu stând în picioare şi textFederația “Solidaritatea Sanitară” din România

‼️În zilele de 1 și 2 martie 2021, perioadă în care va fi dezbătut în plen și aprobat Bugetul, Federația „Solidaritatea Sanitară” organizează proteste la porțil…e Parlamentului.

Revendicările acestei acțiuni sunt cele anunțate în cadrul Protestului pentru susținerea respectării drepturilor legale și morale ale lucrătorilor din sănătate ➡️ (https://protest.solidaritatea-sanitara.ro/), ele beneficiind deja de semnătura de susținere din partea a aproape 18.000 de lucrători din sănătate!

Federația „Solidaritatea Sanitară” invită toți lucrătorii din sănătate la un gest de solidaritate cu protestatarii, exprimat prin purtarea unei banderole negre 🏴, pe unul din brațe, în zilele de 1 și 2 martie 2021.

Deoarece ne-a fost comunicată intenția de organizare a unor proteste spontane în cadrul unităților sanitare precizăm următoarele:
➡️ Protestele spontane ale lucrătorilor din sănătate, desfășurate în aceleași zile (1 și 2 martie) în interval orar (12:00-13:00) cu cele organizate de Federația „Solidaritatea Sanitară în jurul Parlamentului ar putea contribui la reușită. Decizia în acest sens aparține însă salariaților, sindicatele Solidaritatea Sanitară fiind mobilizate în organizarea și sprijinirea protestelor de la Parlament.
➡️ În situația în care lucrătorii decid să desfășoare astfel de proteste spontane, pentru apărarea sănătății și securității participanților și a pacienților considerăm că ele ar trebui să îndeplinească următoarele condiții:
🔵 Să fie desfășurate doar de lucrătorii veniți de acasă (cu alte cuvinte, să nu implice oprirea activității și să nu pună în pericol sănătatea și siguranța pacienților), aflați în timpul liber.
🟡 Să fie desfășurate cu respectarea măsurilor de distanțare socială (pentru a nu pune în pericol sănătatea participanților).
🔵 Să nu împiedice activitatea unităților.

Vezi mai mult

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.