Sindicatul Județean „Solidaritatea Sanitară” GiurgiuFederația “Solidaritatea Sanitară” din RomâniaDin ciclul: lideri care își…

Sindicatul Județean „Solidaritatea Sanitară” GiurgiuEste posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, text care spune „Vă amintiți de concedierea dr. Gîdea Alexandru, liderul Sindicatului „SALUSFederația “Solidaritatea Sanitară” din România

Din ciclul: lideri care își riscă locul de muncă pentru a apăra interesele celor pe care-i reprezintă.

Tribunalul București,ca primă instanță, a hotărât că deci…zia de concediere a dr. Gîdea Alexandru, liderul Sindicatului SALUS (sindicat membru al Federației „Solidaritatea Sanitară”) din Spitalul CF Witting, este ilegală, dispunând reintegrarea în funcție și plata salariilor neîncasate.

Reamintim că decizia ilegală de concediere a fost luată după ce liderul de sindicat a indicat public faptul că spitalul nu era pregătit pentru a prelua pacienți COVID-19, această hotărâre generând riscuri la adresa personalului.

Printre altele, dr. Gîdea a fost primul care a arătat faptul că o serie de medici sunt obligați să-și exercite profesia într-o altă specialitate decât cea pe care o dețin. (După o serie de presiuni ale Federației „Solidaritatea Sanitară” problema a cunoscut o rezolvare parțială – incompletă – prin intermediul art. 1 și 2 din OUG 197/2020.)

Mai multe abuzuri ale managerului unității au fost indicate ulterior și de alți salariați.

Vezi mai mult

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.