Sindicatul Județean „Solidaritatea Sanitară” GiurgiuFederația “Solidaritatea Sanitară” din RomâniaInterpretarea este…

Sindicatul Județean „Solidaritatea Sanitară” GiurgiuNu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.Federația “Solidaritatea Sanitară” din România

Interpretarea este aplicabilă unităților sanitare a căror activitate este perturbată de măsurile luate împotriva pandemiei, respectiv salariaților de la locuril…e de muncă în care se înregistrează o reducere a activității sau chiar absența activității.

Dacă în unitatea dvs. există o asimetrie semnificativă în privința activității/numărului de pacienți/sarcinilor de lucru pe perioada pandemiei atunci legea nu trebuie interpretată în sensul apărării dreptului unor salariați de a lucra mai puțin (sau chiar de loc) la un loc de muncă, pentru aceleași beneficii, în timp ce alte locuri de muncă din unitate se confruntă cu deficit de personal.

Evident, posibilitatea de schimbare temporară a locului de muncă este condiționată de deținerea competențelor profesionale necesare pentru noul loc de muncă. Această limitare se aplică chiar și în cazul delegării și al detașării.

Notă tehnică: Schimbarea unilaterală a locului de muncă reprezintă modificarea locului de muncă fără (a solicita) acordul salariatului.

Interpretarea completă a situațiilor de acest fel și modul de aplicare a legii la situații specifice pot fi accesate doar pe canalele private de comunicare ale FSSR:

Vezi mai mult

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.