Sindicatul Județean „Solidaritatea Sanitară” GiurgiuFederația “Solidaritatea Sanitară” din RomâniaInterzicând dreptul…

Sindicatul Județean „Solidaritatea Sanitară” GiurgiuEste posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, text care spune „Ce s-a întâmplat la Spitalul Sf. loan din București?! Ceea ce ar fi trebuit să se întâmple de mult timp în toate spitalele în care managerii tratează cu dispreț drepturile salariale ale lucrătorilor.”Federația “Solidaritatea Sanitară” din România

Interzicând dreptul sindicatelor la grevă pe perioada pandemiei, guvernanții au crezut că vor bloca căile de acțiune ale lucrătorilor. Există însă soluții alter…native de acțiune eficientă, exemplul dat de colegele și colegii de la Spitalul Sf. Ioan din București fiind unul relevant.

Protestele spontane, ca formă extremă de nemulțumire a profesioniștilor, reprezintă o acțiune a salariaților cu care se pot confrunta toți managerii unităților sanitare care adoptă politica bunului plac în raport cu drepturile salariale fundamentale.

Pentru a avea o imagine de ansamblu corectă, precizăm că situația este întâlnită la un număr din ce în ce mai mic de spitale, în majoritatea unităților sanitare reprezentanții sindicatelor Solidaritatea Sanitară reușind să închei acorduri avantajoase privind acordarea sporurilor pentru condiții de muncă.

Menționăm că într-un număr semnificativ de spitale sindicatele Solidaritatea Sanitară au obținut acordarea sporului pentru epidemie (55%-85%) încă de la începutul pandemiei, pentru toate locurile de muncă în care sunt tratați pacienți COVID-19 și suspecți.

Notă: În urma negocierilor desfășurate astăzi de sindicat la acest spital nu s-au întins încă toate rezultatele așteptate. O problemă importantă o reprezintă în continuare refuzul raportării sporului de epidemie la salariul de bază pentru toate categoriile de salariați.

Sursă foto: antena3.ro

Vezi mai mult

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.