Spania intră pe lista galbenă din 11 august. Zborurile se anulează, iar izolarea 14 zile este obligatorie la sosirea în România

Spania intră de marți, 11 august, pe lista țărilor incluse în zona galbenă, potrivit actualizării făcute de Institutul Național de Sănătate Publică.
În consecință, începând cu 11 august, ora 0.00, toate zborurile vor fi anulate, iar toți cei care se intră în România venind din Spania, indiferent de naționalitate, vor intra în auto-carantină, timp de 14 zile.
Pentru stabilirea acestei liste galbene criteriul de care se ține cont este ca rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile, raportată la 100.000 de locuitori, să fie mai mare decât cea înregistrată în România în perioada similară. 
Lista se actualizează săptămânal, în fiecare zi de luni, de către Institutul National de Sănătate Publică și se aprobă de Comitetului Național pentru Situații de Urgență.
Spania avea înregistrate 89,4 cazuri la 100.000 locuitori.
Țările considerate de România în „zona galbenă” (carantină 14 zile)

Africa de Sud
Argentina
Armenia
Aruba
Bahamas
Bahrain
Bolivia
Bosnia și Herțegovina
Brazilia
Capul Verde
Chile
Columbia
Costa Rica
El Salvador
Guineea Ecuatorială
Honduras
Insulele Feroe
Insulele Turks și Caicos
Insulele Virgine ale Statelor Unite
Irak
Israel
Kazahstan
Kîrgîzstan
Kosovo
Kuweit
Luxemburg
Macedonia de Nord
Maldive
Moldova
Muntenegru
Oman
Palestina
Panama
Peru
Puerto Rico
Qatar
Republica Dominicana
Saint Marten
Spania
Statele Unite ale Americii
Surinam

Restul statelor, care nu apar pe „lista galbenă” întocmită de România, se consideră că sunt în „zona verde” și, prin urmare, nu sunt niciun fel de restricții la intrarea în România pentru cetățenii care vin din aceste țări.
(Jurnal)Sursa: jurnalgiurgiuvean.ro
Articol sursa: Spania intră pe lista galbenă din 11 august. Zborurile se anulează, iar izolarea 14 zile este obligatorie la sosirea în România

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.