STATISTICĂ. La Giurgiu unul din doi cetățeni deține un autoturism!

STATISTICĂ. La Giurgiu unul din doi cetățeni deține un autoturism!

Numărul uriaș de mașini pentru un oraș ca Giurgiu este confirmat de către Direcția de Taxe și Impozite Locale Giurgiu.

Pe  baza centralizării informațiilor fiscale furnizate de proprietarii de autovehicule, ce au domiciliul în Municipiul Giurgiu, reiese că  1 DIN 2 GIURGIUVENI DEȚINE O MAȘINĂ!

Solicitat de către cotidianul nostru, directorul DITL, Laurențiu Țintea, ne-a pus la dispoziție câteva date statistice inedite despre acest adevărat ”fenomen”.

 Cu 5 ani în urmă erau 17.877 autovehicule pentru ca  la 31 decembrie 2022 numărul proprietarilor să crescă puțin peste 5.700 de noi proprietari.

În funcție de capacitatea cilindrică, se poate observa o tendință de scădere apreciabilă a numărului autoturismelor cu capacități mari, de peste 3000 cmc și o polarizare a acestora în segmentul 1.000 – 1.600 cmc., probabil și pe fondul creșterii prețului la carburant, autoturismele cu capacități mari consumând cantități considerabile…

În privința vechimii mașinilor, cea mai mare parte din autovehiculele existente în municipiu au peste 12 ani. Asta înseamnă  peste 68% dintre mașini. Așa cum observau autorii acestor statistici, o valoare destul de mare în contextul dorinței noastre de a respira un aer cât mai curat, într-un oraș cât mai nepoluat.

În același context, conform acelorași surse, doar 2,6% (734 ) dintre mașinile giurgiuvenilor  sunt noi, adică au fost fabricate în ultimii 2 ani.

În ceea ce privește mărcile autoturismelor aflate în top-ul preferințelor giurgiuvenilor, autoturismul Dacia continuă să domine acest clasament, deși de ceva timp înregistrează cea mai amplă scădere a cotei de piață de până acum. În top urmează variantele de la producătorul german Volkswagen.

În ceea ce privește mijloacele de transport pe două sau trei roți – ne referim aici la motocicletele / motoretele – acestea au înregistrat la rândul lor,  o creștere explozivă.

De menționat astfel că autoturismele, autoutilitarele și remorcile au menținut ritmul de creștere înregistrat per ansamblu, de + 25-30%.

Ritmul în care crește numărul de autoturisme, de la un an la altul, pune mari semne de întrebare administrației locale privind locurile de parcare, care creează o mare problemă, atât pe străzile Municipiului cât și în cartiere, în jurul blocurilor de locuit.

(Jurnal)

Numărul uriaș de mașini pentru un oraș ca Giurgiu este confirmat de către Direcția de Taxe și Impozite Locale Giurgiu. Pe  baza centralizării informațiilor fiscale furnizate de proprietarii de autovehicule, ce au domiciliul în Municipiul Giurgiu, reiese că  1 DIN 2 GIURGIUVENI DEȚINE O MAȘINĂ! Solicitat de către cotidianul nostru, directorul DITL, Laurențiu Țintea, ne-a […]


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/statistica-la-giurgiu-unul-din-doi-cetateni-detine-un-autoturism/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=statistica-la-giurgiu-unul-din-doi-cetateni-detine-un-autoturism
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 14 February 2023 14:18

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.