Statul Major al armatei Ucrainei, despre intensificarea ofensivei trupelor ruse în Donbass

Forțele Armate ale Rusiei desfășoară o ofensivă activă în Republicile Populare Donețk și Lugansk, lansând lovituri puternice asupra pozițiilor ucrainene, se arată într-o informare a Statului Major General al Forțelor Armate Ucrainene (AFU), citată de topwar.ru.

Punctul de vedere al comandamentului ucrainean reprezintă un interes aparte pe ideea că orice informație venită din partea inamicului privind acțiunilor trupelor ruse este valoroasă pentru o analiză a situației. Această informație poate fi diferită de cea transmisă de mass-media oficiale rusești, ce fac referire la notele informative ale Ministerului Apărării al Federației Ruse. Dar din notele informative ale Statului Major General al AFU reiese clar că pentru trupele rusești lucrurile merg destul de bine pe front.

După cum afirmă Statul Major General al AFU, trupele rusești lansează, în prezent, operațiuni de asalt în zonele Belogorovka și Spornîi, Berestovoe, Novobahmutovka, Krasnogorovka, Pervomaiskoe, Nevelskoe, Severnoe și Kurdiumovka. Continuă luarea cu asalt a localităților Artiomovka (ucrainenii îi spun Bahmut) și Marinka. Anterior, corespondenții de război ruși au anunțat că armata rusă a preluat deja controlul asupra a două treimi din Marinka, inclusiv asupra părții centrale a orașului.

În ultimele 24 de ore, armata rusă a lansat cinci atacuri cu rachete asupra unor obiective de infrastructură militară din regiunea Harkov și asupra zonei ocupate din DNR și a efectuat 45 de trageri cu lansatoare de rachete în salvă.

Pe direcțiile Krivoi Rog și Herson (direcția sudică), forțele armate ruse au adoptat o apărare pozițională sigură. În prezent, după cum a recunoscut Statul Major General al AFU, trupele rusești își îmbunătățesc dispozitivele de fortificare a pozițiilor lor de pe malul stâng al fluviului Nipru. În același timp, continuă fără încetare tirurile de artilerie și de rachete asupra pozițiilor formațiunilor ucrainene de pe malul drept al Niprului.

Armata rusă menține, de asemenea, apărarea și pe direcțiile Kupiansk și Limansk (regiunea Harkov – n.r.). Și aici, armata rusă atacă pozițiile ucrainene cu tancuri și artilerie. Pozițiile armatei ruse sunt întărite de-a lungul autostrăzii Kahovka-Melitopol.

Anterior, Vladimir Rogov, reprezentant al administrației regionale din Zaporojie, a anunțat că militarii ruși au reușit să distrugă tehnica militară ucraineană aflată pe pozițiile de unde au fost lansate lovituri asupra orașului Energodar și a Centralei Nucleare de la Zaporojie,  situată acolo.

În plus, comandamentul ucrainean a atras atenția că armata rusă realizează instruirea accelerată a operatorilor pentru aparatele de zbor fără pilot de producție rusă și iraniană. Potrivit unor surse ucrainene, această pregătire se efectuează la baza unuia dintre centrele de instruire din Sevastopol. Printre altele, drone ucrainene au încercat fără succes să atace, marți, centrala termică de la Balaklava, din apropiere de Sevastopol. Toate atacurile au fost respinse de mijloacele de apărare aeriană ale Forțelor Armate ale Rusiei.

Sursa Read More

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.