STUDIU. Care este cel mai puternic dezvoltat oraș din România. De necrezut, pe ce loc se află Giurgiu!

STUDIU. Care este cel mai puternic dezvoltat oraș din România. De necrezut, pe ce loc se află Giurgiu!

Potrivit unui studiu recent,  s-a realizat un clasament al orașelor,  ce a avut la  bază criterii precum  școlile și universitățile, transportul în comun, atracțiile turistice și culturale, oportunitățile de carieră, serviciile de sănătate şi învăţământ, infrastructura, festivalurile și evenimentele sportive, dar și investițiile străinilor.

Președintele institutului pentru Orașe Vizionare declara că  au fost analizate 41 de orașe, adică municipiile de reședință de județ și au fost luate în calcul 51 de indicatori,  indicatori economici sociali.

Pe lângă cele enumerate au fost  importante și sectorul finanțelor publice ale orașului, densitatea antreprenorială, care este competitivitatea urbană, capacitatea de inovare, lucruri care țin de calitatea învățământului liceal și gimnazial, de universități, de numărul de studenți și elevi raportați la populație, calitatea atracțiilor turistice din oraș, a parcurilor, a timpului pierdut în trafic, a amprentei verzi.

 Studiul a arătat că orașe precum Clujul, Bucureștiul, Iașiul, Sibiul și Braşovul conduc topurile.  Orașele aflate la polul opus cu cele mai mici performanțe sunt Slobozia, Giurgiu ( că fără noi nu se putea), Brăila, Călărași și Alexandria.

Ciudat și rușinos pentru unii  politicienii locali, care acum ceva timp plăteau bani grei unei televiziuni să creioneze Giurgiu ca pe un oraș al „făgăduinței”  ,   „poarta de intrare în Europa”  și alte astfel de  fantasmagorii  menite să ne flateze și totodată să ne sfideze inteligența.

Citizen

Articolul STUDIU. Care este cel mai puternic dezvoltat oraș din România. De necrezut, pe ce loc se află Giurgiu! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Potrivit unui studiu recent,  s-a realizat un clasament al orașelor,  ce a avut la  bază criterii precum  școlile și universitățile, transportul în comun, atracțiile turistice și culturale, oportunitățile de carieră, serviciile de sănătate şi învăţământ, infrastructura, festivalurile și evenimentele sportive, dar și investițiile străinilor. Președintele institutului pentru Orașe Vizionare declara că  au fost analizate 41 de […]

Articolul STUDIU. Care este cel mai puternic dezvoltat oraș din România. De necrezut, pe ce loc se află Giurgiu! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jipa Carmen
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/studiu-care-este-cel-mai-puternic-dezvoltat-oras-din-romania-de-necrezut-pe-ce-loc-se-afla-giurgiu-2/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 1 July 2024 09:31

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.