SUA, îngrijorate că Europa ar putea renunța la sancțiuni împotriva Rusiei

Pe fondul înrăutățirii situației economice din Europa se deteriorează, autoritățile americane se întreabă îngrijorate dacă partenerii lor din Europa vor continua să sprijine sancțiunile împotriva Rusiei, afirmă publicația Politico.

Autorii articolului citat de agenția Rambler.ru scriu despre teama Statelor Unite față de o eventuală respingere de către Europa a sancțiunilor împotriva Moscovei.

„Oficialii americani care lucrează în Europa trimit avertismente colegilor lor de la Washington că unele țări ale căror populații susțin Rusia sunt tot mai furioase din cauza sancțiunilor și dau vina pe SUA pentru creșterea costurilor. Această percepție ar putea pune presiune asupra liderilor europeni pentru ca ei să renunțe la a mai sprijini sancțiunile”, se subliniază în material.

Politico citează doi oficiali americani de rang înalt, potrivit cărora această neliniște a antrenat o avalanșă de negocieri între responsabili americani. „Situația este fragilă”, a subliniat unul dintre interlocutorii Politico.

Anterior, senatorul belgian Alain Détex a îndemnat Europa să ajungă la un acord cu Rusia în privința Ucrainei. El este convins că Europa ar trebui să renunțe la linia dură pe care o promovează liderul ucrainean Volodimir Zelenski.

În sânul Uniunii Europene a apărut îndoieli cu privire la necesitatea de a sprijini Kievul

În acest context, adjunctul reprezentantului permanent al Rusiei la OSCE, Maksim Buiakevici, a declarat că forțele politice ale Uniunii Europene s-au gândit să-și revizuiască strategia de susținere a Kievului.

Vorbind la reuniunea Consiliului Permanent al organizației, diplomatul precizat, potrivit agenției TASS, că înalții oficiali ai Uniunii Europene se gândesc tot mai mult la câte eforturi depune și câți bani cheltuiește Occidentul pentru „a susține orbește regimul” președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Șeful serviciului de politică externă al Uniunii Europene a anunțat că pentru creditarea Kievului au fost deja alocate 22 de miliarde de euro, a subliniat Buiakevici. El a amintit, de asemenea, o declarație a Comisiei Europene, potrivit căreia un ajutor de 3 miliarde de euro nu va fi niciodată trimis Ucrainei, deși acești bani i-au fost promiși anterior.

Diplomatul rus a adăugat că reprezentanții Uniunii Europene discută insistent această chestiune și se opun tot mai ferm unei susțineri suplimentare pentru Ucraina.

Rambler amintește că The Washington Post a anunțat, recent, citând surse din Congresul SUA, că o serie de reprezentanți ai Partidului Republican consideră oportună oprirea totală a livrărilor de ajutoare către Ucraina.

Sursa Read More

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.