Timp liber. O piesă de festival la Teatrul „Tudor Vianu”

Timp liber. O piesă de festival la Teatrul „Tudor Vianu”

În această perioadă se joacă pe scena Tatrului „Tudor Vianu” din Giurgiu piesa „X şi 0” al cărui scenariu este semnat de jurnalistul, scriitorul şi, iată, dramaturgul giurgiuvean, Gelu Brebenel. Piesa a mai fost pusă în scenă, dar abordarea nouă şi profesionistă a teatrului giurgiuvean abia acum o pune cu adevărat în valoare.

Dincolo de scriitura bună, mesajul este cu adevărat profund şi de mare actualitate.

O poveste de viaţă, de dragoste, umbrită de traume psihologice care nu are cum să nu te pună pe gânduri. O provocare de foc prin care trec personajele încearcând să  se regăsească. Pe ei înşişi şi fericirea pierdută.

Regia îi aparţine tânărului şi creativului scenograf Cristi Avram, iar în rolulurile principale îi regăsim pe Ana-Sivu Daponte şi Ştefan Liţă care, prin prestaţia lor fără cusur, te fac să te întrebi sincer dacă se putea face mai mult.

Una peste alta se vede o muncă de echipă bine sudată care nu a lăsat nimic la voia întâmplării, o piesă lucrată în mici amănunte.

Noi am spune că nu este nevoie neapărat să mergeţi la Bucureşti pentru a vedea teatru de calitate. „X şi 0” este cu adevărat o piesă care ar putea face figură frumoasă în orice festival de teatru.

Ioan Mănăilă

În această perioadă se joacă pe scena Tatrului „Tudor Vianu” din Giurgiu piesa „X şi 0” al cărui scenariu este semnat de jurnalistul, scriitorul şi, iată, dramaturgul giurgiuvean, Gelu Brebenel. Piesa a mai fost pusă în scenă, dar abordarea nouă şi profesionistă a teatrului giurgiuvean abia acum o pune cu adevărat în valoare. Dincolo de […]


Autorul articolului Obiectiv Gr.
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://obiectivgiurgiu.ro/timp-liber-o-piesa-de-festival-la-teatrul-tudor-vianu/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://obiectivgiurgiu.ro/feed/
Titlu original ObiectivGiurgiu.Ro – cotidian de informație, opinie și atitudine civică
Data originala articol 23 aprilie 2023 18:06

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.