Tot mai multă muniție neexplodată ”răsare” pe câmpurile din județ

Mai multe proiectile explozive precum şi cartuşe de infanterie şi tuburi de cartuşe au fost descoperite, în ultima lună, în localităţile Hodivoaia, Bolintin Deal, Băneasa, Mihai Bravu şi Angheleşti, muniţia neexplodată fiind ridicată de către pirotehniştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu, informează un comunicat al instituţiei remis, marţi, AGERPRES.

Ultima intervenţie a pirotehniştilor din Giurgiu de ridicare a muniţiei neexplodate a avut loc marţi, în localitatea Hodivoaia, unde un cetăţean care discuia o mirişte a observat, luni seara, un proiectil.

„Pirotehniştii au constatat că era vorba despre un proiectil exploziv de calibrul 100 mm, însă, din cauza faptului că pe timp de noapte muniţia neexplodată nu poate fi ridicată, a fost solicitat sprijinul Jandarmeriei pentru asigurarea şi protecţia zonei, până în această dimineaţă”, se precizează în comunicat.

Înainte de a ridica proiectilul, echipajul ISU a cercetat terenul pe o suprafaţă de aproximativ un hectar, cu un detector de metale.

În ultima lună, pirotehniştii din cadrul ISU Giurgiu au mai ridicat 14 cartuşe de infanterie calibrul 7,62 mm, cinci tuburi de cartuşe de infanterie calibrul 7,62 mm, un proiectil exploziv calibrul 75 mm, un proiectil exploziv calibrul 76 mm şi un proiectil exploziv calibrul 120 mm.

ISU Giurgiu avertizează că lucrările agricole din câmp pot scoate la suprafaţă obiecte periculoase.

www.agerpres.ro

The post Tot mai multă muniție neexplodată ”răsare” pe câmpurile din județ appeared first on Stiri Giurgiu | Cotidian local de informatie si atitudine.Sursa: stirigiurgiu.ro
Articol sursa: Tot mai multă muniție neexplodată ”răsare” pe câmpurile din județ

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.