Un elev din Mihăileşti a fost bătut de un jandarm care asigura paza la examenul de bacalaureat

Un elev în vârstă de 16 ani de la Liceului Tehnologic „Tiu Dumitrescu” din Mihăileşti a fost bătut luni ,10 iunie,de către un jandarm, în timpul primei probe a examenului de Bacalaureat 2019.

Un subofiţer care asigura paza pe perioada desfăşurării examenului de bacalaureat s-a luat la ceartă cu elevul , dupa ce acesta l-ar fi injurat.

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede clar cum bărbatul intră în sala de clasă și-l lovește de mai multe ori pe unul dintre elevi. Directoarea adjunctă a liceului povestește șocată incidentul.

Am cercetat, am deschis camerele de luat vederi, am văzut ce s-a-ntâmplat: un jandarm a lovit un elev! Nu mi se pare normal! Indiferent de greșeala făcută de elev, acesta n-avea dreptul să lovească elevul! Elevul avea părinți, este minor și trebuia să știm noi! Se vede clar pe camerele de luat vederi: îi aplică doi pumni, îi aplică și două palme după ceafă…„, a declarat Dorina Bulai, pentru RomaniaTV.

Purtătoarea de cuvânt a IJJ Giurgiu, Nicoleta Beianu, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că jandarmul care apare în imaginile difuzate în mass-media cu mâna ridicată asupra unui elev de la liceul din Mihăileşti, judeţul Giurgiu, şi-a dat în cursul acestei zile demisia din funcţie şi va suporta rigorile legii.

„“Luni, 10 iunie, subofiţerul jandarm care făcea parte din Detaşamentul Singureni al IJJ Giurgiu asigura măsurile de ordine publică la Bacalaureat la Liceul Tehnologic „Tiu Dumitrescu” din Mihăileşti, timp în care a atras atenţia unor elevi aflaţi în incinta liceului şi care nu susţineau bacalaureatul că fac prea mult zgomot şi deranjează examenul de bacalaureat. Un elev i-ar fi adresat injurii şi atunci s-a petrecut incidentul ce a fost surprins de camerele de supraveghere din şcoală”

Imaginile care surprind evenimentul vor fi puse la dispoziţia procurorului din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti desemnat să cerceteze cazul, asigurăm opinia publică că un asemenea comportament nu este tolerat la nivelul Jandarmeriei şi ne delimităm cu tărie de situaţia care apare în imagini. Vom sprijini organele de anchetă cu tot ceea ce ni se va solicita şi, pentru comportamentul lui, subofiţerul va suporta consecinţele. Regretăm acest eveniment şi vom lua măsuri ca asemenea fapte să nu se mai repete. În această dimineaţă subofiţerul jandarm s-a prezentat la sediul IJJ Giurgiu şi şi-a dat demisia”, a declarat Nicoleta Beianu .

 Sursa:
giurgiupesurse.ro
Articol sursa: Un elev din Mihăileşti a fost bătut de un jandarm care asigura paza la examenul de bacalaureat

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.