Un giurgiuvean este arestat preventiv, după ce a fost prins în flagrant primind un colet cu canabis

Un giurgiuvean este arestat preventiv, după ce a fost prins în flagrant primind un colet cu canabis

Tribunalul Giurgiu a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile faţă de un inculpat, pentru care procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Giurgiu au luat măsura reţinerii după ce a fost prins în flagrant când a ridicat un colet, introdus în România prin intermediul unei firme de curierat, în care se afla cantitatea de aproximativ 10 kilograme canabis, porţionată în 24 de pungi vidate.

Pentru un alt inculpat, DIICOT a emis măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

„La data de 5 iulie, procurorii  Direcţiei de Investigare a  Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Giurgiu împreună cu poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Giurgiu au pus în executare 6 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de trafic intern de droguri de risc şi introducerea în ţară de droguri de risc. Din materialul probator administrat a reieşit faptul că doi inculpaţi şi trei făptuitori (care se sustrag urmăririi penale) au procurat din Spania şi introdus pe teritoriul ţării droguri de risc (canabis) în scopul comercializării către consumatori din municipiul Bucureşti şi judeţele limitrofe, cu ocazia unor festivaluri de muzică sau a altor evenimente artistice’, a informat sâmbătă un comunicat de presă al DIICOT.

Astfel, pe parcursul cercetărilor efectuate, a reieşit faptul că unul dintre inculpaţi a fost prins în flagrant la scurt timp după ce a ridicat un colet, introdus în România prin intermediul unei firme de curierat, în care se afla cantitatea de aproximativ 10 kilograme canabis, porţionată în 24 de pungi vidate.

Faţă de inculpat, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Giurgiu au luat măsura reţinerii, ulterior judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Giurgiu dispunând arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

În continuarea activităţilor de urmărire penală din cadrul dosarului, pe parcursul percheziţiilor domiciliare au fost identificate şi ridicate alte 400 grame drog de risc, respectiv canabis, suma de 155.200 euro, cu privire la care există bănuială rezonabilă că provine din activitatea infracţională a persoanelor cercetate, precum şi alte mijloace de probă.

La aceeaşi dată, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Giurgiu au dispus  faţă de un alt inculpat măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Activităţile au fost realizate împreună cu poliţiştii Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Giurgiu.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT – Structura Centrală şi  Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Activităţile au beneficiat de sprijinul jandarmilor Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Autorităţile fac precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie

Tribunalul Giurgiu a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile faţă de un inculpat, pentru care procurorii


Autorul articolului Autor Reflectorul de Sud
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://reflectoruldesud.ro/un-giurgiuvean-este-arestat-preventiv-dupa-ce-a-fost-prins-in-flagrant-primind-un-colet-cu-canabis/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://reflectoruldesud.ro/feed/
Titlu original Reflectorul de Sud
Data originala articol 8 iulie 2024 13:31

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.