Un turc a vrut să aducă Revelionul mai devreme…Ce au găsit polițiștii de frontieră giurgiuveni în portbagajul mașinii acestuia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit peste 6.000 de articole pirotehnice  pe care un cetățean român a încercat să le introducă în țară, fără a deține autorizațiile necesare.
În data de 01.11.2020, în jurul orei 18.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în țară, la volanul unui autoturism înmatriculat în România, un cetățean român în vârstă de 55 de ani.


La controlul efectuat asupra autoturismului, în portbagaj a fost descoperită cantitatea de 6.017 articole pirotehnice, în valoare de aproximativ 1.500 de lei pentru care șoferul nu deținea autorizațiile necesare.

Întreaga cantitate de bunuri a fost ridicată de către lucrători din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase – I.P.J. Giurgiu, în continuare fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de “operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, faptă prevăzută de Legea 126/1995 privind regimul materialelor explozive, cu modificările și completările ulterioare, coroborat cu art. 271 din Legea 86/2006 cu modificările și completările ulterioare, ambele cu aplicarea art. 38, alin (2) Cod Penal.  Menționăm că persoanei i s-a permis continuarea călătoriei, fiind cercetată în stare de libertate.
 

Sursa: jurnalgiurgiuvean.ro
Articol sursa: Un turc a vrut să aducă Revelionul mai devreme…Ce au găsit polițiștii de frontieră giurgiuveni în portbagajul mașinii acestuia

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.