Una este pe hârtie, alta în realitate: de la întoarcerea lui Mihai Bordei în Putineiu, numărul infracțiunilor a crescut, deși șefii susțin contrariul!

Cu ceva timp în urmă, publicația noastră scria despre mai multe nereguli legate de activitatea șefului de post din Putineiu, Mihăiță Bordei. Materialul avea la bază informații furnizate, înainte, de postul de televiziune România TV. Mai mult, la deplasarea în teren a reporterilor „Jurnal giurgiuvean”, mai mulți locuitori ai comunei au declarat, sub protecția anonimatului, că, de când agentul șef principal Bordei conduce postul de poliție din comună, neregulile (a se citi infracțiunile) se cam țin lanț.
Mai mult, după ce a lovit, cu brutalitate, un tânăr cu dizabilități, pe motiv că nu înțelege ce spune, Bordei a fost transferat, disciplinar, susțin șefii lui, la un alt post de poliție din județ.
La scurt timp de la apariția materialului cu pricina, inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, comisar șef Cătălin Georgescu, s-a arătat extrem de nemulțumit de modul în care a fost „prezentat” subalternul său. Mai mult, timp de câteva minute, a susținut, sus și tare, faptul că acest agent șef principal este un veritabil „Corrado Cattani” al județului, în comunele în care el a fost transferat până acum, scăzând, de fiecare dată, rata infracționalității, dar, după cum se va vedea în continuare, doar pe hârtie, nu și în realitate.
Ceea ce nu știe (sau, poate, se preface că nu știe) domnul Georgescu este că Bordei are o manieră aparte de lucru: prin diverse moduri, îi influențează pe oameni să nu apeleze numărul unic de urgență 112, pentru că tot el este, de fapt, cel care se deplasează la sesizare, și…o declară ca fiind „apel fals”.
Recent, am fost contactați la redacție de către mai mulți locuitori ai comunei Putineiu care ne-au precizat că, de la întoarcerea lui Bordei în localitate, numărul de infracțiuni a crescut.
Astfel, oamenii ne-au prezentat doar trei dintre evenimentele petrecute în ultima lună și jumătate, cu mențiunea că niciunul dintre acestea nu a fost prezentat, în vreun comunicat de presă al IPJ Giurgiu, către mass-media: pe data de 21 noiembrie 2019, casa unui cetățean din satul Putineiu a fost spartă, de acolo sustrăgându-se mai multe bunuri; o lună mai târziu, în ajunul Crăciunului, o altă locuință a fost călcată de hoți, de acolo fiind sustrași 500 de litri de motorină (aceeași locuință a mai fost „victima” unei spargeri, cu câteva luni în urmă, de acolo fiind furate tot o cantitate de motorină, precum și mai multe scule); cel din urmă eveniment a fost înregistrat în noaptea de Revelion, când un cetățean din Putineiu a fost bătut de un individ, se pare apropiat al șefului de post Bordei.
Cu declarații ale celor implicați vom reveni în cursul săptămânii viitoare.
 

Sursa: jurnalgiurgiuvean.ro
Articol sursa: Una este pe hârtie, alta în realitate: de la întoarcerea lui Mihai Bordei în Putineiu, numărul infracțiunilor a crescut, deși șefii susțin contrariul!

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.