USR: Soluțiile pentru problemele reclamate de contabili sunt, deja, în Parlament

USR: Soluțiile pentru problemele reclamate de contabili sunt, deja, în Parlament

Compensarea concediilor medicale cu contribuțiile sociale, una dintre revendicările antreprenorilor și contabililor, putea fi rezolvată de acum doi ani, dacă PSD și PNL nu blocau proiectul depus de USR în acest sens. Ciolacu și Ciucă au fost, însă, mai preocupați de hărțuirea mediului de afaceri și de introducerea de noi taxe și sarcini pentru contribuabili ca să-și asigure la buget banii pentru apropiații de partid și pentru speciali.

Ca antreprenor cu o experiență de peste 20 de ani, am venit în politică și am propus, încă din 2022, o lege care să-i ajute pe antreprenori și să fie o minimă formă de respect: sumele pe care ei le au de plătit statului să se compenseze cu taxele de diferite tipuri pe care le au de plătit, lună de lună, către stat. Legea este blocată de PSD și PNL la Camera Deputaților din noiembrie 2022. Mai mult ca niciodată, este momentul ca ea să fie scoasă din sertar și urgent adoptată!”, declară deputatul USR Viorel Băltărețu, co-inițiator al proiectului privind compensarea concediilor medicale.

La momentul depunerii proiectului de lege, statisticile Casei Naționale de Asigurări de Sănătate indicau pentru anii 2019 și 2020 restanțe de plată către angajatori de aproximativ 2,5 miliarde lei, iar pentru anul 2021 datoria statului ajunsese la 3,63 miliarde lei. Adică, an de an, sunt miliarde de lei cu care antreprenorii creditează statul.

Antreprenorii și contabilii care au protestat astăzi în fața Guvernului doresc doar să fie lăsați să-și facă treaba, fără ca statul să-i hărțuiască prin tot felul de modificări legislative adoptate peste noapte, fără consultări și fără analize de impact.

e-TVA este picătura care a umplut paharul pentru contabili, economiști și antreprenori! Guvernul PSD-PNL trebuie să înceteze să tot modifice legislația, prin ordonanțe care intră în vigoare peste noapte și care pun noi sarcini birocratice în spinarea celor care produc în România. Cerem Guvernului PSD-PNL să ofere respect și predictibilitate antreprenorilor și să discute cu reprezentanții acestora astfel încât să găsească metodele prin care să-i sprijine, nu să-i îngroape în documente. Evaziunea fiscală este în altă parte și acolo trebuie să caute ANAF și Ministerul de Finanțe pentru a atrage mai mulți bani la buget”, adaugă deputatul USR Viorel Băltărețu.

Evaziunea fiscală poate fi eliminată prin taxe mai mici și birocrație redusă, așa cum propune USR. În niciun caz prin măsuri hei-rupiste fără sens, adoptate țintit pentru antreprenorii cinstiți, după ce PSD și PNL au avut grijă să adopte legea prin care au asigurat scăparea de răspundere penală pentru marii evazioniști.

Compensarea concediilor medicale cu contribuțiile sociale, una dintre revendicările antreprenorilor și contabililor, putea fi rezolvată de acum doi ani, dacă PSD și PNL nu blocau proiectul depus de USR în…


Autorul articolului Redacție Giurgiu-Tribune
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/usr-solutiile-pentru-problemele-reclamate-de-contabili-sunt-deja-in-parlament/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 11 iulie 2024 12:26

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.