Veste bună pentru Spitalul Județean Giurgiu

La Giurgiu este cod portocaliu de ploi și vreme rece, iar Uzina Termoelectrică Production Giurgiu nu a început încă furnizarea agentului termic. Motivele sunt criza de gaz de pe piață, prețul acestuia care a crescut chiar și patru ori, dar și lipsa banilor pentru cumpărare.

În municipiul Giurgiu, dacă giurgiuvenii de la bloc, racordați la sistemul public de încălzire pot folosi un aer condiționat sau un calorifer, alta este situația în școli sau în spital.

De pildă, la Spitalul Județean Giurgiu, rețeaua electrică și așa destul de solicitată din cauza stațiilor de oxigen pentru pacienții cu Covid, a devenit și mai solicitată odată cu instalațiile de încălzire folosite în saloane.

Pentru a nu mai prelungi această situație, Uzina Termoelectrică Giurgiu a solicitat Consiliului Județean Giurgiu achitarea unei sume de bani  pentru plata în avans a gazului, astfel încât, de săptămâna viitoare, Spitalul Județean Giurgiu să poată primi căldură în calorifere.

Furnizorul de agent termic a cerut, în urmă cu două zile, ca plata să fie făcută în avans pentru o lună, iar Consiliul Județean Giurgiu a făcut un efort deosebit pentru achitarea sumei de bani, dată fiind situația delicată în care se află, în acest moment, bugetul instituției.

Niciun efort nu este însă prea mare atunci când vine vorba de îngrijirea bolnavilor și asigurarea unui climat cât mai optim în spital.

Pentru conducerea Consiliului Județean Giurgiu, SĂNĂTATEA ESTE PRIORITARĂ și se va răspunde de fiecare dată, ca și până acum, prompt solicitărilor de sprijin din partea spitalului.” – se arată într-un comunicat al Consiliul Județean Giurgiu

Sursa: http://giurgiu-tribune.ro/
Articol sursa: Veste bună pentru Spitalul Județean Giurgiu

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.