Zeci de părinți din localitatea Malu-Spart protestează după ce directoarea școlii a fost schimbată din funcție

Zeci de părinți din localitatea Malu-Spart din județul Giurgiu protestează după ce directoarea școlii a fost schimbată din funcție. Geantă Raluca susține că această decizie are la bază motive politice. Ea ar fi fost schimbată din funcție pentru că nu este membru PNL și pentru că este cumnata fostului senator PSD, Niculae Bădălău.

„Mulțumesc tuturor părinților și colegilor pentru susținere! Într-adevar, am fost schimbată din funcția de Director. Motivul? Desigur, unul politic: nu sunt membră PNL și sunt cumnata cuiva anume. Nu contează realizările, nu contează că in mandatul meu am finalizat lucrările la școala nouă începută din anul 2009. Nu contează că s-a construit un teren de sport dotat cu toate utilitățile. Nu contează existența cabinetului TIC, construcție grupuri sanitare, dotare cu laptopuri, table inteligente, videoproiectoare, mobilier de cea mai bună calitate, etc.

Nu contează că în această perioadă am avut copii cu rezultate deosebite admiși la licee de top: Sf. Sava, Lazăr, Elena Cuza, Șincai, Kirițescu. Nu contează disciplina și seriozitatea de care dau dovadă copiii noștri, ambientul școlii, munca depusă. Nu contează nimic din aceste performanțe! Contează că nu sunt înregimentată politic, că nu am mers în campanie electorală cu nicio formațiune politică și mai ales cu PNL-ul.”, a scris Raluca Geantă, fosta directoare, pe Facebook.

„Oameni buni, în ultimii ani eu am fost implicată în „politica școlii”, este dreptul meu garantat prin Constituție să votez sau să simpatizez orice partid politic. Am fost singura directoare din tot nordul județului (doar trei în tot județul) căreia nu i s-a prelungit contractul de management educațional, cel puțin până la finele anului școlar. Știți, toată lumea mă compară cu tatăl meu care a condus baza de cereale Malu-Spart cu mână de fier. Din păcate ați văzut ce ruina este acum. Nu mi-aș dori ca și școala noastră în ceva vreme să arate la fel. Gândiți-vă ca au mai fost directori numiți politic, și la ora 15:30 școala era încuiată că ușile stăteau rupte lângă pereti, ferestrele sparte, și o debandadă totală în rândul copiilor. Sunt un om al satului, aici am învățat și eu și copilul meu, și îmi doresc tot ceea ce este mai bun pentru educația copiilor noștri și pentru comunitatea noastră.”, a mai adăugat Raluca Geantă.

Părinții au amenințat că nu își vor aduce copii la școală atunci când aceasta va fi deschisă, dacă Raluca Geantă nu va mai fi directoare. Ei condamnă faptul că femeia ar fi fost schimbată din funcție pe motive politice:

”Noi , părinți ai elevilor Scolii Gimnaziale nr.1 Malu Spart, dar si locuitorii din acest sat , sustinem neconditionat rămânerea în funcție a doamnei director Geantă Raluca . Este păcat ca munca depusă de-a lungul anilor de către acest dascăl devotat Scolii Gimnaziale nr .1 Malu Spart dar si întregii comunități să nu aibă continuitate.Stau în spate ani mulți de trudă, proiecte duse la bun sfârșit , pentru copiii nostri și alte generații viitoare , să vină cu drag la școală și să beneficieze de toate condițiile.
Acest dascăl devotat profesiei , s-a remarcat de-a lungul anilor prin grija deosebită față de elevi păstrând disciplina, comunicarea foarte bună cu elevii dar și cu parinții, fiind un foarte bun manager.Dincolo de zidurile acestei școli , în interiorul ei, se află o familie, familia Scolii Gimnaziale nr.1 Malu Spart, familie care s-a clădit datorită acestui dascăl dedicat profesiei pe care o practică cu atâta bunăvointă și pricepere.Nu lăsăm ca această familie să dispară , susținem necondiționat rămânerea în funcție a doamnei director Geantă Raluca . Cu acest dascăl am crescut și învățat generații de oameni ai acestei localități. Aveți toată susținerea noastră si tot respectul pentru tot ce ati facut pentru copiii nostri si pentru școală.
Vă iubim!❤”, a scris pe pgina sa de de socializare o mamica a unei eleve a Scolii Malu Spart.

Schimbările la nivelul directorilor de școli a fost criticată de însuși un membru al Guvernului, vicepremierul Dan Barna, care afirmă într-o postare pe Facebook, vineri seara, că aproape 1.000 de directori de școli au fost schimbați din funcții zilele acestea, din diverse motive sau pretexte, iar pentru foarte multe dintre școli „aceste înlocuiri intempestive au creat un sentiment justificat de nedreptate, abuz și politizare”. Barna spune că înlocuirile nu sunt iniţiativa Guvernului, acestea fiind atributul inspectoratelor şcolare, care fac „ce-au vazut și au învățat de 30 de ani: se schimbă Guvernul, vine oportunitatea, reglăm conturile sau respectam ordinele și schimbăm buni, răi, cu de-ai noștri, oricare ar fi ei”, a scris Dan Barna.

Școala din localitatea Malu Spart este una dintre cele mai frumoase școli din județ, meritele fiind deopotriva ale colectivului de cadre didactice conduse de Raluca Geantă dar și ale elevilor și părinților acestora.Sursa: giurgiu-acum.ro
Articol sursa: Zeci de părinți din localitatea Malu-Spart protestează după ce directoarea școlii a fost schimbată din funcție

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.