Zeci de percheziții la comercianții de tutun

 

În această dimineață, polițiștii din cadrul Inspectoratelor de Poliție Giurgiu, Ilfov,Argeș, Călărași, Dolj, Dâmbovița și Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, pun în executare 32 de mandate de percheziție domiciliară . Vizate sunt domiciliile unor persoane bănuite că se ocupă cu prelucrarea și comercializarea de tutun de fumat, deținut în afara antrepozitului fiscal.

Potrivit anchetatorilor din datele și probele administrate în cauză a rezultat că aceștia au ca preocupări achiziționarea de tutun brut (foi) din Republica Bulgaria și de la persoane din zona de
sud a României care se ocupă cu cultivarea de tutun, pe care îl prelucrează în mod clandestin în tutun de fumat, folosind diferite instalații artizanale (mori de tocat,cazane de fierbere, etc.) și îl comercializează prin intermediul anunțurilor postate în mediul on-line.

În vizorul oamenilor legii au intrat și  5 oficii poștale și o firmă de curierat, care dețin documente privind expediția tutunului și sumele încasate ramburs.Pe numele a 20 de persoane au fost emise mandate de aducere, urmând a fi conduse la sediul I.P.J. Giurgiu – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice pentru activități procedurale.
În cauză se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal constituit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de producerea de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste 1 kg. tutun de fumat și fals în înscrisuri sub semnătură privată.Acțiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale,Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei și Direcției Generale a Vămilor.Sursa:
http://giurgiu-tribune.ro/
Articol sursa: Zeci de percheziții la comercianții de tutun

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.