Cine sunt tinerii care au sărit în apele Dunării, după cruce, astăzi, de Bobotează, la Giurgiu! !

Cine sunt tinerii care au sărit în apele Dunării, după cruce, astăzi, de Bobotează, la Giurgiu! !

Așa cum vă informam cu câteva ore în urmă, ceremonialul religios de sfințire a apelor cu prilejul Zilei de Bobotează a fost săvârșit, astăzi 6 ianuarie, de Preasfințitul Părinte dr. Ambrozie – Episcopul Giurgiului, alături de un sobor de preoți, la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului”.

După încheierea slujbei, soborul de preoți și credincioșii au pornit, în procesiune către Bazinul Dunării, acolo unde s-au desfășurat un spectacol folcloric susținut de Centrul Cultural „Ion Vinea”, sfințirea apei și aruncarea crucii în apa sfințită.

 Temperaturile ridicate de afară i-au determinat, în acest an, pe mai mulți tineri să se înscrie pentru recuperarea crucii din apă.

Ei sunt: Cimpoeru Victoraș Petrișor din comuna Gostinu, Dumitru Lucian Ionuț din comuna Gogoșari, Nidelea Alin Răzvan din municipiul Giurgiu, Antonescu Marius din municipiul Giurgiu, Dumitru Valentin din comuna Gogoșari și Moldoveanu George. Aceștia  sunt cei șase temerari care s-au întrecut în apă pentru a recupera crucea.

Toți participanții au fost premiați de Primăria municipiului Giurgiu și Episcopia Giurgiului cu  bani și obiecte bisericești.

(Jurnal)

Așa cum vă informam cu câteva ore în urmă, ceremonialul religios de sfințire a apelor cu prilejul Zilei de Bobotează a fost săvârșit, astăzi 6 ianuarie, de Preasfințitul Părinte dr. Ambrozie – Episcopul Giurgiului, alături de un sobor de preoți, la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului”. După încheierea slujbei, soborul de preoți și credincioșii au pornit, […]


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/cine-sunt-tinerii-care-au-sarit-in-apele-dunarii-dupa-cruce-astazi-de-boboteaza-la-giurgiu/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=cine-sunt-tinerii-care-au-sarit-in-apele-dunarii-dupa-cruce-astazi-de-boboteaza-la-giurgiu
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 6 ianuarie 2023 23:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.