Ministerul de Externe dezminte informațiile privind spitalizarea lui Lavrov

Informațiile potrivit cărora ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, ar fi fost spitalizat imediat după ce a sosit în Indonezia pentru a participa la summitul G20, sunt false, a declarat reprezentanta oficială a MAE rus, Maria Zaharova, citată de cotidianul Vedomosti.

„Serghei Viktorovici și cu mine citim fluxul de știri și am crezut că nu vedem bine: se pare că este internat în spital. Firește, asta este deja o clasă superioară de manevrare a fake-urilor. Ei bine, așteptați, exclusivitate mondială”, a scris diplomatul pe canalul său de pe rețeaua Telegram.

Zaharova a publicat, de asemenea, o înregistrare video cu Lavrov (în imagine) ocupat cu pregătirile pentru summit.

„De vreo zece ani și despre președintele nostru scriu că este bolnav. Este așa, un joc, care, de altfel, nici măcar nu este o noutate în politică. Jurnaliștilor occidentali le doresc să fie, totuși, ceva mai cinstiți, să scrie mai des adevărul și să nu se limiteze, în reportajele lor, la un singur punct de vedere”, a comentat Lavrov relatările din presă.

Că Lavrov ar fi fost dus la spital au scris, anterior, făcând referire la autorități indoneziene, o serie de mijloace occidentale de informare în masă, în special AP și Bloomberg. Potrivit AP, ministrul rus ar fi acuzat probleme de sănătate curând după sosirea la Bali, la 13 noiembrie, unde se va desfășura reuniunea la nivel înalt.

Anterior, Ministerul rus de Externe a anunțat că la summitul G20, programat pentru 15-16 noiembrie, din inițiativa țării care deține președinția G20, va fi acordată o atenție deosebită chestiunilor legate de securitatea alimentară și energetică, consolidarea sistemului global al sănătății, transformarea digitală și altele.

La 27 octombrie, președintele rus Vladimir Putin nu a exclus prezența sa personală la summitul G20, dar a subliniat că decizia finală în această chestiune nu a fost încă luată. La 10 noiembrie, s-a anunțat că Rusia va fi reprezentată la summitul G20 de ministrul de Externe Serghei Lavrov. La 11 noiembrie, secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că nu a fost planificat vreun discurs video al președintelui Putin adresat participanților la summitul G20.

Din G20 fac parte Argentina, Australia, Arabia Saudită, Brazilia, Canada, China, Franța, Germania, India, Indonezia, Italia, Japonia, Mexic, Rusia, Coreea de Sud, Africa de Sud, Turcia, Regatul Unit, Statele Unite și Uniunea Europeană în ansamblul său.

Sursa Read More

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.