25 Noiembrie – Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor

Violența împotriva femeilor este recunoscută ca fiind una dintre cele mai serioase și urgente probleme ale tuturor timpurilor.

Consiliul Județean Giurgiu vine în sprijiul victimelor violenței domestice prin înființarea Compartimentului de Coordonare a Echipei Mobile pentru Intervenții de Urgență în cazurile de violență domestică.

Cu prilejul Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor, Consiliul Judeșean Giurgiuși Inspectoratul de Poliție Județean  Giurgiu reiterează angajamentul său ferm față de promovarea și protejarea drepturilor femeilor, precum și de continuare a luptei de eradicare a oricărei forme de violență domestică, susținândcampaniile de informare, educareși conștientizare a cetățenilor vis-a-vis de violența domestică.

Consiliul Județean dorește să fie un partener de încredere al tuturor celor care promovează toleranță zero și care luptă pentru prevenirea și combaterea, prin orice mijloace, a actelor de violență împotriva femeilor.

Acest lucru este cu atât mai important cu cât criza sanitară, pe care o traversăm și care, prin restricțiile impuse de pandemia COVID-19, a dus la o creștere semnificativă a numărului de cazuri de violență domestică în toată lumea.

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție GIURGIU, pe raza Județul Giurgiu, în primele 10 luni ale anului 2021, au fost înregistrate 1325 de cazuri de violență domestică (dintre care 212 mediu urban și 1113 mediu rural), au fost solicitate 117 ordine de protecție, din care 30 ordine au fost încălcate și 94 deordine protecție provizorie, din care au fost încălcate 8.

Tot cu acest prilej, Instituţia Prefectului Judeţul Giurgiu promovează pe site-ul propriu elemente vizuale (banner și logo) pentru “Campania celor 16 zile de activism”, derulată de Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați.
Aceste elemente vizuale vor rămâne active pe site-ul instituţiei pe toată perioada campaniei (25 noiembrie – 10 decembrie).

Sursa: http://giurgiu-tribune.ro/
Articol sursa: 25 Noiembrie – Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.