Majoritatea covârșitoare (95%) a familiilor ai căror copii sunt integrați în programele educaționale ale Organizației ”Salvați Copiii România”, nu mai pot acoperi nevoile de bază, cum ar fi tratamente medicale, alimente și îmbrăcăminte pentru copii. Printre aceștia se regăsesc și cei din județul Giurgiu… Conform Anchetei realizate de către Organizația ”Salvați Copiii”, cei mai expuși […]

Articolul Salvați Copiii- ANCHETĂ: 95% dintre familiile vulnerabile nu și-au mai permis cheltuieli elementare, în ultimul an! 71% dintre ele au renunțat la achiziția de îmbrăcăminte, încălțăminte și jucării pentru copii. apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Citeste pe larg

Adoptarea cu o largă majoritate a noii Legi a pensiilor reprezintă împlinirea unuia dintre cele mai importante obiective politice ale Partidului Social Democrat, respectiv reformarea sistemului public de pensii, prin care sunt înlăturate inechitățile dintre pensionarii care au contribuit și au muncit la fel și care asigură creșterea continuă și sustenabilă a veniturilor pensionarilor. Adoptarea […]

Citeste pe larg

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a fost informat de către Centrul Comun de Contact Giurgiu cu privire la faptul că în perioada 20-23 noiembrie, circulația pe Podul dintre Ruse și Giurgiu va fi reorganizată temporar cu ocazia efectuării unor acțiuni de reparație în regim de urgență a rosturilor de dilatare. Lucrările de reparație […]

Articolul În perioada 20-23 noiembrie, circulația pe Podul dintre Ruse și Giurgiu va fi reorganizată temporar din cauza unor lucrări de reparații ! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Citeste pe larg

 Duminică seară, pompierii au fost solicitați să intervină în localitatea Crucea de Piatră, acolo unde s-a produs un eveniment rutier cel puțin ciudat… În accidentul produs a fost implicat un singur autoturism. Conducătorul auto  a intrat, probabil   pe fondul vitezei cu care circula, pur și simplu în gardul a două case , oprindu-se în cele […]

Articolul Un autoturism, după ce a rupt gardurile a două case s-a oprit în peretele uneia dintre acestea! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Citeste pe larg

Data de 4 Noiembrie  a fost cu ghinion pentru patru  autoturisme care au fost implicate într-un accident în localitatea Valea  Dragului din județul Giurgiu.   Accidentul s-a petrecut, azi-noapte, în localitatea Valea Dragului, din județul Giurgiu. Martorii spun că un şofer ar fi vrut să întoarcă autoturismul şi nu s-ar fi asigurat, iar celălalt conducător auto […]

Articolul Accident rutier, azi noapte, la Valea Dragului!! Patru dintre victime au fost duse la spitale din Capitală… apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Citeste pe larg

Un bărbat a avut nevoie de îngrijiri medicale, în urma unui accident rutier ce s-a produs,  vineri după amiază,  zona localității Bolintin Vale, la km 30, pe A1 București-Pitești, sensul de mers spre Capitală. În accident au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul […]

Articolul Accident rutier în zona Bolintin Vale. Unul dintre pasageri a fost rănit… apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Citeste pe larg

Conform sondajului de opinie realizat de INSCOP Research la comanda News.ro, aproape trei sferturi dintre români spun că preferă mai mult muzica românească decât cea străină, în creștere cu 10 procente față de 2013.                  Muzică românească VS muzică străină! Întrebați ce preferă mai mult, muzica românească sau […]

Articolul SONDAJ. Trei sferturi dintre români preferă muzica românească, în detrimentul celei străine! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Citeste pe larg

De la pahar la…spital! Așa s-ar putea intitula evenimentul petrecut cu doar două zile în urmă, într-o localitate din județul Giurgiu. La data de 8 octombrie, ora 09.20, polițiștii Secției nr. 6 Poliție Rurală Mihăilești au fost sesizati prin S.N.U.A.U. 112, de către un bărbat în vârstă de 35 de ani, cu privire la faptul […]

Articolul Patru bărbați din Buturugeni, după ce au băut împreună s-au luat la bătaie! Doi dintre ei au ajuns la spital… apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Citeste pe larg

Cele mai recente vești despre legătura pe calea ferată dintre Giurgiu și București vin de la deputatul PNL de Giurgiu Alexandru Andrei. Acesta anunță, vineri seară, pe pagina sa oficială: ”O nouă investiție majoră pentru județul Giurgiu prinde contur: modernizarea căii ferate dintre București Nord și Giurgiu Nord Frontieră. Comitetul Interministerial de Avizare a Lucrărilor …

Citeste pe larg

  Încă de când a izbucnit, în primăvara acestui an, scandalul legat de construirea la Giurgiu a unui incinerator pentru deşeuri medicale periculoase şi nepericuloase, deşeuri animaliere şi produse expirate farmaceutice şi alimentare, întrebarea esenţială a fost: Cine se află în spatele acestui proiect? Majoritatea am încercat să aflăm răspunsul la  întrebare privind doar către […]

Citeste pe larg

UPDATE

Doresc sa indrept perceptia, care inca mai dainuie dupa 5 ani, potrivit careia la actualizarea din 2017 Casele sectoriale ale MApN si SRI n-ar fi acordat indexarea de 5% din 2016 in timp ce Casa Sectoriala a MAI a acordat-o.

Perceptia este gresita pentru  ca in lungile dezbateri in instante sau in Deciziile Curtii de Conturi, chiar si in multe discutii de pe acest blog,  s-a retinut ca in cuantumul ramas in plata dupa actualizarea pensiilor militare din anul 2017 nu s-ar regasi indexarea cu 5% din anul 2016. 

Departamentele juridice din MApN si SRI s-au si facut de minune in sute de  Intampinari depuse la instante in care au „justificat” ca indexarea din 2016 ar fi fost valabila numai pentru acel an si de aceea ei nu au mai inclus-o si in pensie actualizata dupa 30 06 2017.

Adevarul este ca in cuantumul ramas in plata dupa actualizarea pensiilor militare  MApN si SRI,  in fapt cuantumul in plata de la 30 06 2017, considerat mai avantajos, se regasesc atat indexarea de 5% din anul 2016 cat si indexarea cu 5,25% din anul 2017. Atunci, ce lipseste din acel cuantum?

Ei, bine, lipseste tocmai diferenta dintre pensia rezultata din actualizarea cu 15% a soldei de functie din baza de calcul si cresterea cuantumului pensiei in plata la 31 12 2016 prin indexarea cu 5,25%, in anul 2017. Lipseste tocmai ceea ce Huhu Rezea a subliniat de multe ori ca nu stiu sa faca finantistii din unele institutii de aparare, respectiv regularizarea actualizarii cu 15% cu indexarea de 5,25%, operatiune ceruta de fostul art. 60 alin. (3) din Legea Nr. 223/2015. A se vedea demonstratiile: 

https://www.huhurez.com/2019/03/sa-corectam-impreuna-o-decizie-de.html

https://www.huhurez.com/2019/03/sa-corectam-si-o-decizie-de-actualizare.html

Deci, diferenta valorica dintre actualizare cu 15% si indexarea cu 5,25% lipseste din pensiile MApN si SRI si nu se mai acorda datorita hotararii definitive ale Curtii de Apel Bucuresti, validata de ICCJ.  Acea diferenta s-a acordat corect celor de la MAI, dar urmeaza sa fie imputata datorita incompetentei celor de la Curtea de Conturi si cleioseniei unor magistrati.

Mai precis, cei cca 5300 de pensionari MAI vor restitui diferenta dintre cuantumul din Decizia de actualizare din anul 2017 si cuantumul avut in plata la 30 06 2017.


*****************************************

Politian la borcan din anii 1950-1975, pe post de semaforist si de observator la intersectii. Castravetii, asa erau porecliti, au fost inlocuiti de sisteme automate de semaforizare si de camere de luat vederi.

ANCMRR din MAI tace.

Sindicatele politistilor n-au interes pentru ca pensiile politistilor nu au fost actualizate in anul 2017.

Recursul CPS a MAI la ICCJ (se judeca pe 12 septembrie 2023)  impotriva sentintei  nr.389/ 2021 a CA București,  in Dosarul 7095/2/2020,   care a respins ca tardiva acțiunea in anulare a Deciziei nr.5/2020  a Curtii de Conturi referitoare la actualizarea cu 15%  a pensiilor militare în plata, în baza fostului  art. 60 din Legea nr. 223/2015,  nu are vreo șansa sa dea castig de cauza Casei Sectoriale care a gafat in procedura de sesizare a instantei.

CPS din MAI trebuie să se pregătească sa emită decizii de retinere a sumelor indicate de CC ca ar fi fost acordate în plus, după 30 iunie 2017, peste plafonul de 85% din baza bruta de calcul pentru cei care au avut statutul de militari(nu politisti) in MAI.

Din Sentinta Curtii de Apel Bucuresti, vezi AICI, rezulta că trebuie emise cca 5300 decizii de retinere. 

” În ce privește condiția pagubei iminente, arată reprezentantul reclamantei că în raportul de control se precizează un număr de aproximativ 5300 de cazuri pentru care C___ de pensii trebuie să procedeze la reevaluare și la micșorarea cuantumului pensiilor militare de stat, împrejurare de natură a determina emiterea a 5300 decizii de recalculare, urmate de 5300 decizii de imputare, care în contextul actual și față de volumul mare de muncă, reprezintă o perturbare importantă a activității Casei de pensii.”

Nici CPS a SRI nu scapa de efectele anularii in instanta a deciziei Curtii de Conturi nr.5/2020. In urma controlului, a emis cca 500 de decizii prin care a acordat indexarea de 5% din anul 2016 in limita plafonului de 85% asa cum au convenit cu absurzii contabili de la Curtea de Conturi. Vezi articolul scris de Huhu Rezea in anul 2020:  https://www.huhurez.com/2020/08/csp-sri-emis-468-decizii-de-revizuire.html

Huhu Rezea a scris 76 de articole despre contenciosul dintre Curtea de Conturi si cele 3 case sectioriale cu privire la actualizarea din anul 2017 a pensiilor militare. Toate sunt reunite sub eticheta:  https://www.huhurez.com/search/label/Curtea%20de%20Conturi%20si%20pensiile%20militare

Numărul dosarului:
 
7095/2/2020
Numărul vechi al dosarului:                                                                                                                   
Data formării dosarului la ÎCCJ: 
19.04.2022
Data inițială a dosarului: 
07.12.2020
Materia juridică din care face parte obiectul dosarului: 
Contencios administrativ şi fiscal
Secție: 
Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal
Obiectul dosarului: 
litigii Curtea de Conturi (Legea Nr.94/1992)
Obiectele secundare ale dosarului: 
Stadiul procesual: 
Recurs
Stadiul procesual combinat: 

Părțile din dosar:
 • CASA DE PENSII SECTORIALĂ A MINISTERULUI AFACERILOR INTERNE – Recurent (Reclamant)

  Data emiterii ultimei comunicări (faza prealabilă judecăţii): 31.05.2022

 • CURTEA DE CONTURI A ROMÂNIEI – Intimat (Pârât)

  Data emiterii ultimei comunicări (faza prealabilă judecăţii): 26.04.2022

Ședințe de judecată:

Dată de ședință Ora de începere a ședinței  
12.09.2023 9:00
 • Complet de judecată: Completul nr.1 NCPC
 • Numărul documentului de soluționare: 
 • Data documentului de soluționare: 
 • Tipul documentului de soluționare: 
 • Soluție: 
 • Detalii soluţie: 

Căi de atac:

Data declarării Tip Parte declarantă
05.04.2022 Recurs CASA DE PENSII SECTORIALĂ A MINISTERULUI AFACERILOR INTERNE
01.04.2022 Recurs CASA DE PENSII SECTORIALA A MAI

Citeste pe larg