Ce nu știați despre industria jocurilor de noroc din România

Oferind o experiență asemănătoare cu jocul „la fața locului”, jocurile online încep să ia amploare printre gameri. Cazinourile online sunt un mediu de divertisment accesibil oricui are un calculator, laptop sau telefon mobil cu conexiune la internet. Industria jocurilor de noroc este în floare în România așadar popularitatea jocurilor de noroc online este în creștere.
Site-urile de cazinouri online – cum ar fi Deluxe Casino Bonus – oferă vizitatorilor un mod de distracție disponibil oriunde și oricând. Majoritatea platformelor de jocuri sunt sigure, eficiente și corecte, și permit jucătorilor să economisească timp și bani.
Pe lângă toate acestea, e bine să știți câteva informații chiar dacă sunteți deja jucători pasionați sau abia acum urmează să începeți fascinanta călătorie într-ale cazinourilor online și jocurilor de noroc.
Reglementări
Jocurile de noroc online sunt legale în România. În teorie, sunt legale de câțiva ani, Ordonanța de Urgență a Guvernului din 2009 a pus bazele pentru introducerea jocurilor de noroc online legale, reglementate în România.
Deși jocurile de noroc online sunt legale de mulți ani, abia recent a fost pus în aplicare sistemul de licențiere pentru primirea licențelor de jocuri de noroc online. Ca urmare a presiunilor din partea Comisiei Europene de a schimba reglementarea prohibitivă și restrictivă, Ordonanța de Urgență a Guvernului a fost modificată în 2013.
Organul de reglementare al jocurilor de noroc în România este ONJN – Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc – este acea instituție care acordă dreptul de organizare și funcționare a unui cazino. ONJN se ocupă și cu monitorizarea, supravegherea și controlarea activităților din domeniul jocurilor de noroc din România. Operatorii de cazinouri online pot de fapt să solicite licențe și să își ofere serviciile în mod legal în România din 2013.
Licențe
În prezent, există trei tipuri de licențe pe care un operator de jocuri de noroc le poate obține de la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc.
Licențele de clasa 1 – sunt pentru operatorii de jocuri de noroc „pe teren” adică cazinourile fizice, unde trebuie să mergi într-un spațiu special destinat acestei activități.
Licențele de clasa 2 – sunt valabile pentru furnizarea de servicii de jocuri de noroc online.
Iar din punct de vedere tehnic, există și o a treia licență de clasa 3. Cu toate acestea, se pare că acest lucru este rezervat companiei de loterie deținută de stat, iar companiile private nu pot aplica pentru o licență de clasa 3.
Operatorii de cazinouri online fără licență sunt interziși și sunt blocați de furnizorii de servicii de internet. În plus, jucătorii care joacă pe site-uri de cazinouri online care nu sunt licențiate în România se pot confrunta cu o amendă mică pentru acest lucru. Chiar dacă astfel de măsuri sunt destul de greu de pus în aplicare și sunt împotriva reglementărilor UE, noi cu siguranță nu recomandăm să jucați pe site-uri de cazinouri online fără licență!
Puteți găsi AICI câteva dintre site-urile de jocuri de noroc online licențiate și bune din România. Aici puteți juca în siguranță, puteți fii la curent cu tot ce se întâmplă în această industrie și puteți juca sloturile preferate sau participa la sesiuni de live streaming.
Citiți recenzii de la alți jucători despre cele mai faimoase cazinouri din România.
De asemenea, trebuie să știți că Guvernul a luat și măsuri pentru ca site-urile fără licență să fie indisponibile românilor – în prezent, se știe că peste 1300 de site-uri internaționale de jocuri de noroc fără licență sunt blocate de furnizorii de servicii de internet la cererea autorităților din România, ceea ce este un lucru bun.
Ca jucător, puteți verifica autenticitatea unui site foarte simplu, prin click pe emblema ONJN, unde se expun datele licenței. Logo-ul ONJN asigură consumatorul că operatorul este in concordanță cu ultimele reglementări.
Despre taxe și alte informații
Se pare că taxa cazinourilor online din România reprezintă 16% din veniturile totale. În plus, companiile de jocuri de noroc online trebuie să plătească taxe pe câștigurile jucătorilor lor (deoarece se bazează pe situația fiscală individuală a jucătorului, venitul acestora, țara de origine etc, nu este un procent fix).
În mod interesant, legislația românească privind jocurile de noroc prevede că operatorii care au fost trecuți pe lista neagră (lista operatorilor blocați fără licență) nu pot aplica niciodată pentru o licență de jocuri de noroc în viitor. Cum menționam mai sus, se pare că există peste 1300 de site-uri pe această listă, ceea ce înseamnă că multe companii nu vor putea niciodată să obțină o licență în România.
Acest lucru este o idee bună fiindcă acest lucru descurajează marile companii legitime să accepte jucători români fără licență (pentru că nu ar risca să nu poată obține licență în viitor) și companiile ilegale, lipsite de etică sau necooperante vor fi filtrate. Ceea ce este un lucru bun, pentru că cine ar dori să lucreze cu ei, ar demonstra că nu le pasă de legi. Chiar și ca jucător, este mai bine să nu împărtășiți cardul dvs. de credit și alte informații sensibile cu companii dubioase care în mod clar nu respectă legea.
Acestea fiind spuse, în Era online-ului, este foarte simplu să găsim toate informațiile de care avem nevoie la un click distanță așa că, după ce ați citit acest articol, puteți să vă încercați norocul și să vă distrați cu un joc de noroc online, pentru că știți că jucați în siguranță în România!
(Jurnal)

Sursa: jurnalgiurgiuvean.ro
Articol sursa: Ce nu știați despre industria jocurilor de noroc din România

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.