Cum scapi definitiv de mirosul urât din maşina de spălat. Aşa cureţi perfect garnitura cuvei şi filtrul

Dacă în casă există un aparat electrocasnic cu adevărat important, acesta este mașina de spălat. Datorită ei putem spăla rufele fără niciun efort, dar pot apărea și probleme când rufele spălate miros urât sau balsamul rămâne în sertar. Acestea au un singur răspuns: mașina de spălat are nevoie de o curățare profundă.

De ce miroase urât interiorul mașinii de spălat rufe

În timp, mașinile de spălat își pierd din calitățile și eficiența de la început. Rufele spălate mirost urât? Balsamul rămâne în sertar? Multe dintre aceste întrebări au un singur răspuns: mașina ta de spălat are nevoie de o curățare profundă. Aparatele mai mari, cum ar fi frigiderul, mașina de spălat vase, uscătorul de rufe sau mașina de spălat rufe sunt curățate mai rar și astfel acumulează murdărie, mucegai, mirosuri neplăcute și bacterii.

Dacă mașina ta de spălat nu mai funcționează corect și, aparent, fără un motiv, este din cauză că este murdară și trebuie curățat foarte bine interiorul și toate componentele, cauciucul, filtrele și sertarul, pentru care poți folosi înălbitor, săpun, oțet, bicarbonat de sodiu.

Cum se curăță interiorul mașinii de spălat rufe

Cauciucul de la ușa mașinii de spălat poate genera mucegai pentru că este în contact frecvent cu umezeala și apa. De fapt, una dintre principalele cauze ale mirosului urât al hainelor este spălarea lor într-o mașină cu umiditate, mucegai și ciuperci. Pentru a curăța mucegaiul și murdăria de pe cauciuc se umezește o cârpă în înălbitor și se șterge bine garnitura în interior, până când sunt îndepărtate toate petele.

Cum scapi definitiv de mirosul urât din maşina de spălat. Aşa cureţi perfect garnitura cuvei şi filtrul
Cum se curăță mașina de spălat rufe.

Filtrele mașinii de spălat sunt expuse riscului de a se înfunda cu articole mai mici, cum ar fi șosete sau lenjerie subțire, de aceea trebuie curățate. Curățarea filtrelor mașinii de spălat este foarte importantă deoarece este în acest loc mic unde se concentrează cea mai mare murdărie. Acesta se lasă într-un recipient la înmuiat în apă cu săpun sau, dacă este foarte murdar, în apă caldă cu bicarbonat de sodiu, timp de 15-20 de minute. În timp ce filtrul este înmuiat, curăță orificiul în care acesta stă. Dacă sunt pete negre înmoaie o cârpă veche în înălbitor și folosește o periuță de dinți veche pentru a îndepărta murdăria acumulată.

Sertarul mașinii de spălat, unde se pune detergentul la fiecare spălare, poate găzdui multe bacterii și poate cauza funcționarea defectuoasă a mașinii de spălat. Ca să îl cureți, sertarul trebuie înmuiat în chiuvetă, într-o soluție obținută din două căni de oțet alb și apă fierbinte și se mai poate adăuga un strop de detergent de vase, timp de 30 minute. Apoi se curăță bine cu cârpa sau cu o periuță de dinți.

Mirosul urât din cuvă poate fi eliminat dacă pui cam 120 de grame de bicarbonat de sodiu înăuntru și pornești mașina la 90 de grade, fără nicio haină. Pentru a preveni apariția mirosurilor neplăcute fă câte o spălare scurtă la 60°C folosind doar oțet și apă. Acest ingredient este foarte eficient și omoară complet bacteriile din mașina de spălat și o face să arate ca nouă.

SURSĂ ARTICOL

Sursa: reflectoruldesud.ro/
Articol sursa: Cum scapi definitiv de mirosul urât din maşina de spălat. Aşa cureţi perfect garnitura cuvei şi filtrul

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.