Elvețienii, chemați la urne pentru a vota dacă sunt sau nu de acord cu certificatul COVID. Cum arată până acum sondajele

Elvețienii sunt chemați duminică la vot. Ei trebuie să se pronunțe în legătură cu o serie de modificări ce ar urma să fie aduse Legii COVID, inclusiv cu privire la introducerea certificatului verde. Nu este prima dată când elvețienii de pronunță prin vot cu privire la măsurile anti-COVID.

Elvețienii sunt chemați la referendum

Elveția este prima țară din lume care organizează un referendum pentru consultarea populației cu privire la măsurile pe care guvernanții le iau pentru a combate coronavirusul. Nu este prima dată când populația votează măsuri sanitare care urmează a fi impuse. Pe 13 iunie, elvețienii s-au prezentat la urne pentru a vota Legea COVID, care a fost adoptată cu 60% din voturi.

Duminică, aceștia sunt chemați să se pronunțe printr-un referendum, deoarece Parlamentul a modificat legea, iar noile modificări au stârnit nemulțumiri în rândul populației. Cea mai contestată decizie este cea privind introducerea certificatului verde.

Documentul care atenstă că oamenii au trecut prin boală în ultimele 6 luni, că au un test PCR negativ făcut în ultimele 72 de ore sau că au fost vaccinați cu schema completă a fost contestat de elvețieni, prin proteste și manifestații în stradă.

Potrivit noilor sondaje, majoritatea populației ar urma să voteze în favoarea legii modificate, iar certificatul verde ar urma să fie introdus. Cifrele arată că 61% dintre elvețieni sunt de acord cu noile reglementări, 38% sunt împotrivă, iar 1% sunt nehotărâți.

Elvețienii, chemați la urne pentru a vota dacă sunt sau nu de acord cu certificatul COVID. Cum arată până acum sondajele
Elvețienii, chemați la urne pentru a vota dacă sunt sau nu de acord cu certificatul COVID. Cum arată până acum sondajele

Elveția testează vaccinul anti-COVID sub formă de plasture

Elveția a dat undă verde companiei britanice Emergex pentru a testa un nou vaccin anti-COVID, sub formă de plasture. Testele inițiale vor fi efectuate la Lausanne, începând din 3 ianuarie 2022. În primă fază, 26 de persoane vor primi o doză mare și una mică din vaccinul experimental, iar rezultatele studiului sunt așteptate să apară în iunie anul viitor.

Vaccinul sub formă de plasture ar putea reduce frica de ac și riscul apariției unor reacții alergice, potrivit lui Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta.

Mi se pare important modul în care tehnologia aduce plus valoare nevoii noastre de a descoperi soluții noi pentru diverse categorii de persoane, pentru că această nouă tehnologie care este prezentă, sau care va fi testată odată cu acest vaccin.

Practic reduce frica de ac, care observăm că este prezentă la o mare parte din populație, și aduce un risc scăzut de reacții alergice, pentru că folosește o tehnologie nouă și nu induce formarea de anticorpi și favorizarea pentru anumite categorii de persoane, a unor reacții, a unor boli autoimune. a precizat Beatrice Mahler pentru Antena 3.

SURSĂ ARTICOL

Sursa: reflectoruldesud.ro/
Articol sursa: Elvețienii, chemați la urne pentru a vota dacă sunt sau nu de acord cu certificatul COVID. Cum arată până acum sondajele

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.