Legătura dintre Germania nazistă și Federația Rusă putinistă este că ambele au fost sau sunt state agresoare, conducătorii lor fiind ahtiați după cuceriri teritoriale.
Iată motivul pentru care și în al Doilea Război Mondial și în prezent, SUA și țările democrate au acordat ajutor militar țărilor agresate.
Paradoxul este că,  dacă Uniunea Sovietică a fost țară agresată, succesoarea ei de astăzi este țară agresoare.
Ieri, când s-au  împlinit 80 de ani de la bătălia de la Stalingrad, eveniment trist și pentru Armata României, în alocuțiunea sa, Putin   nu a spus nicio vorbuliță despre ajutorul militar american, ajutor pentru  care și tiranul de Stalin i-a mulțumit lui Roosevelt.
Tot ieri, Ambasada SUA de la București a comemorat același eveniment prin publicarea unui articol despre imensul ajutor trimis rușilor de către americani, ajutor fără de care Stalin recunoștea că nu ar fi putut elibera Uniunea Sovietică. 
Se întreabă unii cu puțină minte: oare,  de ce SUA și NATO ajută Ucraina? Păi, motivele ar fi cam aceleași pentru care în al Doilea Război Mondial a fost ajutată Uniunea Sovietică.


SUA a livrat Uniunii Sovietice în perioada 
✅ 400.000 de jeepuri și camioane,
✅ 14.000 de avioane,
✅ 13.000 de tancuri,
✅ 8.000 de tractoare,
✅ 15.000.000 de bocanci militari,
✅ 107.000 tone de bumbac,
✅ 4.5 milioane de tone de hrană,
✅ arme, muniție, tehnică militară, echipamente de comunicații, radare, medicamente, pături, încălțăminte, îmbrăcăminte și produse petroliere, toate în valoare de 11,3 miliarde de dolari (180 de miliarde la valoarea din 2016).

Citeste pe larg

5 octombrie (Vești din Rusia). Cel care crede că destrămarea Uniunii Sovietice s-a încheiat în 1991 greșește. Destrămarea Uniunii Sovietice nu s-a încheiat; ea continuă până în zilele noastre. Iar conflictul din Ucraina este cea mai bună dovadă în acest sens. În granițele fostei Republici Sovietice Socialiste Ucrainene, create artificialCiteste pe larg

Drama unei singure zile: 23 august 1944. Monahi, militari, țărani conturează, în pagini tulburătoare, o Românie aflată – pentru a câta oară? – la o nouă răscruce de drumuri… Read More Sursa: ActiveNewsCiteste pe larg

Panjshir este considerat ultimul bastion al rezistenţei anti-talibane. Însă oamenii care îl stăpânesc, Ahmad Massoud şi Amrullah Saleh, îl văd drept un loc de reorganizare şi lansare a ofensivei împotriva „dictaturii clericale”. Dacă Amrullah Saleh pretinde conducerea ţării, Ahmad Massoud încă vrea să îşi răzbune tatăl, celebrul luptător anti-sovietic AhmadCiteste pe larg