După ce a dărâmat două clădiri importante pentru istoria orașului ca să-și însușească terenurile, Barbu ne spune ,despre cum să păstrăm patrimoniul

După ce a dărâmat două clădiri importante pentru istoria orașului ca să-și însușească terenurile, Barbu ne spune ,despre cum să păstrăm patrimoniul

Cu o aroganță care te lasă fără cuvinte, Nicolae Barbu continuă să-și bată joc de giurgiuveni, nu cu puterea deciziei, ca-n păguboasele lui mandate, ci acolo unde mai are ceva de spus, pe facebook.

După ce ne-a servit până la îngrețoșare ”smerenia”, ”pocăința”, introspecția, ”iertarea” și ”purificarea sufletelor prin rugăciune, post și fapte bune”…… deși toată lumea știe ce ipocrit și răzbunător este, acum ne servește postări despre bogatul patrimoniul al orașului și importanța păstrării lui!

Pe bune? Cât cinism să ai și să-i crezi proști pe giurgiuveni încât să le servești cu tupeu astfel de postări când te-ai înfruptat personal din obiective care au făcut parte din acest patrimoniu, fie el și sentimental?

Vă mai aduceți aminte de clădirea Stomatologiei, de importanta pe care aceasta cladire o avea pentru istoria orasului? Dumneavoastră, cititorii, că domnul Barbu, venetic de fel pe aceste meleaguri, n-a văzut în ea decât o șansă de sporire a averii personale. A cumpărat-o și-a dărâmat-o! Simplu!

Ce-i pasă fostului primar că de acea clădire este legat sacrificiul pe care un tânăr l-a făcut pentru țara lui?

Ce-i pasă domnului Barbu că acea clădire, locuința familiei     a fost donată cu sufletul distrus de drama de a-si pierde unicul copil?

Îl face mai bogat? Îi aduce bani? O dărâmă!

Pentru cei care nu știu, Aristide N. Poulopoulo a fost un ofițer din cadrul Armatei României care a pierit în anul 1917, în ofensiva armatei invadatoare, în celebra luptă ,,Batalia pentru Bucuresti”.

Parintii lui, sfâșiați de durere, au construit bustul copilului lor, în fața casei părintești, lucrare platită din banii lor.

Cladirea din spatele bustului, casa părinteasca, a fost căminul familiei, apoi dispensar stomatologic, fiind luat ulterior de Nicolae Barbu și dărâmată.

Din toată povestea aceasta tragică a rămas doar un loc viran cu care cine știe ce planuri are fostul primar și bustul eroului care sigur nu și-a dat viața pentru ca averea lui Nicolae Barbu să prospere.

M.B

Cu o aroganță care te lasă fără cuvinte, Nicolae Barbu continuă să-și bată joc de giurgiuveni, nu cu puterea deciziei, ca-n păguboasele lui mandate, ci acolo unde mai are ceva de spus, pe facebook. După ce ne-a servit până la îngrețoșare ”smerenia”, ”pocăința”, introspecția, ”iertarea” și ”purificarea sufletelor prin rugăciune, post și fapte bune”…… deși toată lumea știe ce ipocrit și răzbunător este, acum ne servește postări despre bogatul patrimoniul al orașului și importanța păstrării lui! Pe bune? Cât cinism să ai și să-i crezi proști pe giurgiuveni încât să le servești cu tupeu astfel de postări când te-ai înfruptat […]


Autorul articolului Bragaru Mariana
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-acum.ro/29822-2/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-acum.ro/feed/
Titlu original Giurgiu Acum – ziarul electronic al giurgiuvenilor de unde afli totul la timp
Data originala articol 18 aprilie 2024 19:19

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.