„Investiții pentru o regiune sigură: Județul Giurgiu și Districtul Ruse”-ISR

„Investiții pentru o regiune sigură: Județul Giurgiu și Districtul Ruse”-ISR

COMUNICAT DE PRESĂ

                                                                                                              DATA:12.12.2023

FINALIZAREA PROIECTULUI

„Investiții pentru o regiune sigură: Județul Giurgiu și Districtul Ruse”-ISR

Județul Giurgiu, prin CONSILIUL  JUDEŢEAN  GIURGIU, în calitate de partener lider finalizează proiectul “Investiții pentru o regiune sigură: Județul Giurgiu și Districtul Ruse” – INVESTMENTS FOR A SAFE REGION: GIURGIU COUNTY AND RUSE DISTRICT, cod identificare 15.3.1.023, cod e-MS ROBG-135, în parteneriat cu Directia Generală de Apărare împotriva incendiilor și Protectie Civilă Sofia, prin Direcția de Apărare împotriva incendiilor și Protecție Civilă Ruse.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vlașca” al județului Giurgiu este beneficiarul final al proiectului pentru partea română.

Proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeană prin FONDUL EUROPEAN DE DEZVOLTARE REGIONALĂ, în cadrul Programului Interreg V-A România-Bulgaria 2014-2020.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este 5.059.800,83 euro, din care:

  • 4.300.830,70 euro – valoarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională, reprezentând 85,00%;
  • 486.139,55 euro – cofinanţarea de la bugetul naţional al României  și contribuţia proprie a partenerului român
  • 272.830,58 euro – cofinanţarea de la bugetul naţional al Bulgariei și contribuția proprie a partenerului bulgar.

             Obiectivul general al proiectului: îmbunătățirea managementului comun al riscurilor în zona transfrontalieră.             Grupuri ţintă: Cetățenii din regiunea Ruse-Giurgiu, unitățile de pompieri și de intervenție în caz de urgență din regiunea transfrontalieră Ruse-Giurgiu.

Principalele activităţi ale proiectului sunt:

  • Pregătirea proiectului;
  • Managementul proiectului;
  • Achiziții publice;
  • Pregătirea documentației tehnice;
  • Lucrări de construcție și achiziția de dotări;
  • Informare și publicitate;
  • Evenimente;
  • Instruiri.

Durata de implementare: 30 martie 2017-29 decembrie 2023.

          Prin implementarea proiectului, Consiliul Județean Giurgiu a finanțat în curtea Detaşamentului de pompieri Giurgiu din strada Uzinei nr.48, o investiție cu denumirea ”Bază tehnico-materială pentru creșterea vitezei de răspuns în situații de urgență” (clădire nouă) care cuprinde: garaj pentru autospeciale, dotari pentru verificări tehnice, atelier pentru întreţinere şi reparaţii dotat corespunzător, spații de simulare a condițiilor de intervenție pentru antrenamentul servanților și al paramedicilor, vestiare, grupuri sociale, spaţii administrative ş.a.

Realizarea obiectivului a condus la reducerea timpilor de răspuns în situaţii de urgenţă, creşterea duratei de viaţă a autospecialelor de intervenţii, reducerea cheltuielilor cu întreţinerea şi reparaţia autospecialelor etc.

Investiția va putea fi folosită de cele șapte subunități de intervenție din zona de competență a județului Giurgiu și personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Vlașca” al județului Giurgiu, precum și de instituțiile partenere din România și Bulgaria.

Totodată, în cadrul proiectului, Beneficiarul Lider a achiziționat:

–  un atelier mobil pentru întreţinere şi reparaţii autospeciale;

– autospeciale/echipamente de intervenție în situații de urgenta (pentru cercetare și evaluare a riscurilor, pentru salvare din medii ostile – de la înălțime, în caz de alunecări de teren și de captivitate, din ruine și în caz de riscuri specifice).

Partenerul bulgar a realizat o investiție constând în reabilitarea a 4 corpuri de clădire aparținând primei stații de pompieri din Ruse (garaj, spatii administrative, spatii pentru antrenament).

Pe parcursul implementării au fost organizate 6 schimburi de bune practici la sediul unor inspectorate pentru situatii de urgență din aria de eligibilitate a Programului și cursuri de perfecționare (electrician auto, tehnician electronist).

In urma realizării proiectului, se va implementa un acord de parteneriat in domeniul avertizării timpurii și răspunsului în situații de urgență.

       Urmare a activităților proiectului, populația din regiunea de granița Giurgiu-Ruse va beneficia de eficientizarea acțiunilor de management al riscului, a masurilor de protecție împotriva incendiilor de pădure și inundațiilor.

Detalii suplimentare pot fi furnizate de Consiliul Judeţean Giurgiu – Compartimentul programe şi proiecte, telefon: 0372 46 26 26, e–mail:diana_ghetu@yahoo.com, partnerships.cjg@gmail.com. Persoane de contact : Diana Cristache – Manager proiect, Gavrilă Valentina – Asistent promovare proiect.

The post „Investiții pentru o regiune sigură: Județul Giurgiu și Districtul Ruse”-ISR appeared first on Informatia de Giurgiu.

COMUNICAT DE PRESĂ                                                                                                               DATA:12.12.2023 FINALIZAREA PROIECTULUI „Investiții pentru o regiune sigură: Județul Giurgiu și Districtul Ruse”-ISR Județul Giurgiu, prin CONSILIUL  JUDEŢEAN  GIURGIU, în calitate de partener lider finalizează proiectul “Investiții pentru o regiune sigură: Județul Giurgiu și Districtul Ruse” – INVESTMENTS FOR A SAFE REGION: GIURGIU COUNTY AND RUSE…

The post „Investiții pentru o regiune sigură: Județul Giurgiu și Districtul Ruse”-ISR appeared first on Informatia de Giurgiu.


Autorul articolului Mitroi Mariana
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://www.informatiadegiurgiu.ro/38655-2/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://www.informatiadegiurgiu.ro/feed/
Titlu original Informatia de Giurgiu
Data originala articol 13 decembrie 2023 13:23

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.