Tradiția de Bobotează

Tradiția de Bobotează

Activitățile dedicate Zilei de Bobotează au debutat, în această dimineață, la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” cu slujba de sfințire a apei, oficiată de Preasfințitul Părinte dr. Ambrozie, Episcopului Giurgiului, alături de un sobor de preoți.

După săvârșirea slujbei, soborul de preoți, autoritățile locale și giurgiuvenii prezenți au pornit în procesiune spre Canalul „Sfântul Gheorghe”.

În acest an, șase giurgiuveni s-au înscris pentru recuperarea crucii din apele Canalului, fiecare dintre aceștia primind premii din partea autorităților locale și a Episcopiei.

În apă au fost aruncate trei cruci, acestea fiind recuperate de către Pieptea Daniel Ionuț (premiul I), Antonescu Marius (premiul II) și Chiriță Marius Ionuț (premiul III).

Premiul I în valoare de 500 lei, premiul II și premiul III în sumă de 300 lei fiecare au fost înmânate câștigătorilor, împreună cu diplomele, de către primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu și viceprimarul Ionel Muscalu.

De asemenea, autoritățile locale au dăruit și celorlalți participanți, premii în valoare de 150 lei și diplome de participare.

The post Tradiția de Bobotează appeared first on Informatia de Giurgiu.

Activitățile dedicate Zilei de Bobotează au debutat, în această dimineață, la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” cu slujba de sfințire a apei, oficiată de Preasfințitul Părinte dr. Ambrozie, Episcopului Giurgiului, alături de un sobor de preoți. După săvârșirea slujbei, soborul de preoți, autoritățile locale și giurgiuvenii prezenți au pornit în…

The post Tradiția de Bobotează appeared first on Informatia de Giurgiu.


Autorul articolului Mitroi Mariana
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://www.informatiadegiurgiu.ro/38708-2/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://www.informatiadegiurgiu.ro/feed/
Titlu original Informatia de Giurgiu
Data originala articol 6 January 2024 11:45

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.