Atenție la conținutul cașcavalurilor și brânzeturilor…Înainte de a cumpăra, citiți mai întâi eticheta!

Atenție la conținutul cașcavalurilor și brânzeturilor…Înainte de a cumpăra, citiți mai întâi eticheta!

Cașcavalul și brânzeturile care se găsesc în supermarketuri au uneori ingrediente ce nu ar trebui să se regăsească în aceste produse. Specialiștii atrag atenția că ele  conțin uneori ingrediente nocive.

De aceea este important să citim cu atenție eticheta. Prețul unora dintre produse nu ar trebui să fie singurul criteriu după care ne ghidăm atunci când le cumpărăm. De obicei produsese procesate au un preț mai mic în general, iar clienții le pun în coș de multe ori fără să citească eticheta cu ingredientele, atrași de preț.

Reprezentantul Asociației Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL) atrage atenția că unele produse lactate fabricate în:  Cehia, Polonia, Slovacia sau Ungaria pot avea o calitate îndoielnică.

ATENȚIE! „Conform legislației în vigoare, ca să poți folosi denumirea de cașcaval, alimentul trebuie să fie obținut prin opărirea cașului. Orice alt ingredient trecut pe etichetă înseamnă că acel produs în mod cert nu este cașcaval și acel producător nu are dreptul să folosească denumirea de cașcaval!”

În consecință, giurgiuvenii trebuie să afle că pe raftul unora din magazine, produsul etichetat ca fiind cașcaval Gouda are o rețetă ”proprie”, care include coloranți artificiali – caroteni, care nu au nimic în comun cu rețeta originală.” 

Așa că atunci când mergeți la cumpărături, dacă pe etichetă apar ingrediente pe care nu le cunoașteți, este mai bine sa nu le cumpărați.

De asemenea, dacă un produs are un preț suspect de mic la raft față de alte produse asemănătoare, ar trebui să îți pui un semn de întrebare. De exemplu un litru de lapte care costă 2 lei nu poate fi lapte integral, prețul litrului de lapte fiind în jur de 10 lei în prezent!

(Jurnal)

 

Cașcavalul și brânzeturile care se găsesc în supermarketuri au uneori ingrediente ce nu ar trebui să se regăsească în aceste produse. Specialiștii atrag atenția că ele  conțin uneori ingrediente nocive. De aceea este important să citim cu atenție eticheta. Prețul unora dintre produse nu ar trebui să fie singurul criteriu după care ne ghidăm atunci […]


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/atentie-la-continutul-cascavalurilor-si-branzeturilor-inainte-de-a-cumpara-cititi-mai-intai-eticheta/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=atentie-la-continutul-cascavalurilor-si-branzeturilor-inainte-de-a-cumpara-cititi-mai-intai-eticheta
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 22 ianuarie 2023 20:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.