Căminul cultural din Malu, reabilitat cu fonduri europene, este una din cele mai moderne și bine utilate instituții de cultură din județ

Căminul cultural din Malu, reabilitat cu fonduri europene, este una din cele mai moderne și bine utilate instituții de cultură din județ

Sfârșitul săptămânii trecute a marcat un eveniment important pentru locuitorii comunei Malu: inaugurarea oficială a Căminului Cultural, după reabilitarea cu fonduri europene.

Prezent la eveniment, europarlamentarul Dan Motreanu dă detalii, pe pagina sa oficială:

”Am participat la inaugurarea căminului cultural din comuna Malu, reabilitat din fonduri europene și transformat într-unul dintre cele mai moderne și bine utilate din județul Giurgiu.

Clădirea a fost construită cu mult timp în urmă de către locuitorii comunității. Reabilitarea acestui edificiu cultural ne va permite păstrarea tradițiilor și obiceiurilor noastre ceea ce ne dă încredere că viața acestei comunități va merge înainte și cu certitudine va avea un viitor mai bun.

În fiecare comunitate există câte trei piloni importanți: Biserica, Școala și Cultura. Am constatat că locuitorii din comuna Malu au biserici frumoase, școli frumoase, un cămin cultural modern. Au realizat un lucru extraordinar prin consolidarea celor trei piloni.

Pe noi, ca români, ne definesc istoria noastră, moștenirea noastră, credința noastră ortodoxă. Unii cred că trebuie să devenim cetățeni globali fără rădăcini. Alții vor să ne retragem în izolare. Noi respingem ambele variante. Suntem mândri de rădăcinile noastre, dar ne putem dezvolta doar în Europa, cu ajutorul fondurilor UE.

Reabilitarea a fost realizată prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul României prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală „Europa investește în Zonele Rurale”.

Evenimentul din comuna Malu a fost organizat primarul liberal Mirel Jantea și au fost prezenți deputatul Alina Meclea, senatorul Toma Petcu, vicepreședintele Consiliul Județean Giurgiu Cristian Anculescu și inspectorul general şcolar Ion Ghimpețeanu.”

Sfârșitul săptămânii trecute a marcat un eveniment important pentru locuitorii comunei Malu: inaugurarea oficială a Căminului Cultural, după reabilitarea cu


Autorul articolului Autor Reflectorul de Sud
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://reflectoruldesud.ro/caminul-cultural-din-malu-reabilitat-cu-fonduri-europene-este-una-din-cele-mai-moderne-si-bine-utilate-institutii-de-cultura-din-judet/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://reflectoruldesud.ro/feed/
Titlu original Reflectorul de Sud
Data originala articol 12 martie 2024 15:30

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.