Campania de executări silite a scăzut numarul restanțierilor la DITL Giurgiu

Campania de executări silite a scăzut numarul restanțierilor la DITL Giurgiu

A fost nevoie de o campanie masivă de executări silite – peste 14.000 de somații, popriri sau sechestre – pentru ca lucrurile să reintre în trendul ”normal” al încasărilor din aceste tipuri de impozite iar cifrele să se inverseze – ponderea plătitorilor se apropie acum de 60%, iar cea a restanțierilor de circa 40%.pentru ca numărul restanțierilor la plata impozitului pe clădiri să scadă simțitor. Acum, la Direcția de Impozite și Taxe Locale situația s-a inversat traducându-se prin incasări masive. 
În urmă cu circa 2 luni, la DITL, situația  cel puțin alarmantă in ceea ce privește de comportamentul contribuabililor giurgiuveni.
La 30 septembrie 2023 – după ultimul termen de plată al impozitelor pe proprietate din acest an – circa 60% dintre contribuabilii locali erau restanți la plata impozitului la imobilele deținute.
A fost nevoie de o campanie masivă de executări silite – peste 14.000 de somații, popriri sau sechestre – pentru ca lucrurile să reintre în trendul ”normal” al încasărilor din aceste tipuri de impozite iar cifrele să se inverseze – ponderea plătitorilor se apropie acum de 60%, iar cea a restanțierilor de circa 40%.pentru ca numărul restanțierilor la plata impozitului pe clădiri să scadă
Față de aceeași perioadă a anului trecut, în acest moment se înregistrează un plus de circa 570.000 lei la impozitul pe clădirile deținut de persoanele fizice, iar o comparație a încasărilor din impozite și taxe pentru toate tipurile de proprietăți deținute de această categorie de plătitori (auto și imobile) ne indică o creștere de peste 1.370.000 lei (+15,3%).
Oamenii trebuie să înțeleagă că orice proces de executare silită este costisitor atât pentru noi, ca administrație, dar mai ales pentru restanțieri, cei care din varii motive întârzie cu plata și depășesc aceste termene de plată! Nu ne dorim aceste acțiuni, dar din păcate legea este foarte clară și ne obligă să facem aceste demersuri.”_ a precizat directorul DITL Giurgiu, Laurențiu Țintea.
Pe lângă cheltuielile cu executarea silită, celor care nu plătesc la timp li se mai adaugă și accesoriile (dobânzile pentru depășirea termenelor de plată) care se ridică la 0,02%/zi de întârziere.
Vom continua cu aceste măsuri și pentru restul restanțierilor – circa 7.300 la număr – pentru că sunt sume importante de recuperat, sume extrem de necesare în această perioadă a anului pentru achitarea unor cheltuieli specifice acestui moment (energia termică din scoli, plata însoțitorilor persoanelor cu dizabilități, serviciile publice, ș.a.). Este deci nevoie – mai mult ca oricând – ca oamenii să înțeleagă că fără plata impozitelor și a taxelor, Municipiul Giurgiu nu are cum să funcționeze!”, a transmis primariei Giurgiu, Laurențiu Țintea.
Ar putea fi o imagine cu bani
Toate reacţiile:

6

A fost nevoie de o campanie masivă de executări silite – peste 14.000 de somații, popriri sau sechestre – pentru ca lucrurile să reintre în trendul ”normal” al încasărilor din…


Autorul articolului Administrator
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/campania-de-executari-silite-a-scazut-numarul-restantierilor-la-ditl-giurgiu/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 28 noiembrie 2023 20:29

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.