Care sunt locurile de muncă cele mai căutate… Cei mai mulți dintre giurgiuveni au solicitat angajarea ca agenți de pază și ca muncitori la… spații verzi!

Care sunt locurile de muncă cele mai căutate… Cei mai mulți dintre giurgiuveni au solicitat angajarea ca agenți de pază și ca muncitori la… spații verzi!

eJobs, cea mai mare platformă de recrutare din România, ne pune la dispoziție un material din care aflăm ce joburi / locuri de muncă au căutat românii în prima jumătate a anului 2-23.

Conform datelor acestora pozițiile de șofer, asistent medical, call center și contabil se află în topul preferințelor celor aflați în căutarea unui loc de muncă.

Cu aproximativ 33.000 de căutări, joburile remote continuă să rămână atractive pentru cei care vor să se angajeze. Peste 4 milioane de căutări de joburi au fost efectuate, de la începutul anului și până acum, de candidații activi pe eJobs.ro.

Prima jumătate a anului a crescut semnificativ numărul de căutări făcute de cei interesați să își schimbe locul de muncă. Vorbim despre o dublare sau chiar o triplare a numărului de căutări, în special pentru pozițiile de entry level. Nu într-un ritm la fel de abrupt, dar observabil față a anul trecut, a crescut și numărul de aplicări înregistrate în platformă –  spune Bogdan Badea, CEO eJobs.

În ceea ce privește căutările făcute de candidați în platformă, anul acesta dispare din top 5 poziția de inginer, care, la nivelul anului trecut, a fost cea mai populară. A fost înlocuită de poziția de șofer, care s-a regăsit în peste 150.000 de căutări active. În această categorie profesională, cei mai mulți dintre candidați sunt interesați de joburile deschise pentru șoferii de categorie B, șoferii de tir și cei de curierat.

Asistent medical a fost a doua cea mai căutată meserie în primele șase luni din acest an, cu peste 56.000 de interogări în platformă, urmată, la scurtă distanță, de contabil (55.000 de căutări) și operator call-center (43.000 de căutări).

Reprezentanții platformei susțin că cel mai probabil, din toamnă, căutările se vor mări ca număr,  în condițiile în care, toamna, în mod tradițional, candidații fac pași concreți în direcția schimbării joburilor, după cum explică Bogdan Badea.

Care e cuantumul salariilor

Potrivit datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs, salariul mediu net al celor care lucrează ca șoferi pleacă de la o medie de 2.800 de lei, net, în cazul curierilor, spre exemplu, și pot ajunge până la 9.000 de lei sau chiar mai mult, dacă vorbim despre șoferi de tir, pe curse internaționale.

Salariul mediu net pentru un contabil, la nivel național, este de 3.600 de lei și poate ajunge la 6.000 de lei, în cazul contabililor șefi, în timp ce operatorii din call-centere se pot aștepta la câștiguri lunare de aproximativ 2.700 de lei. Un asistent medical câștigă, în medie, 3.200 de lei, pe lună.

Alte poziții care au generat un număr mare de căutări au fost agent de vânzări, specialist în resurse umane, lucrător comercial, inginer ori electrician.

La Giurgiu: ”Vino mamă să mă vezi, cum lucrez la spații verzi!”

În anul 2023, până la data de 30.06.2023, conform  Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Giurgiu au fost declarate un număr de 1161 locuri de muncă vacante

Dintre acestea, cea mai mare cerere de forță de muncă exprimată de angajatori prin înregistrarea ofertelor la AJOFM s-a constatat în rândul ocupațiilor de muncitori necalificați – grupa majoră 9, cu un număr de 484 de Iocuri de muncă vacante (lmv), din totalul locurilor de muncă declarate, urmate de ocupația muncitori calificați și asimilați – grupa majoră 5 cu un număr de 333 lmv, precum ocupațiile de lucrători în domeniul serviciilor – grupa majoră 7 (189 din totalul locurilor de muncă vacante);

Cele mai multe locuri de muncă vacante declarate la AJOFM GIURGIU în perioada 01 ianuarie – 30 iunie 2023 au fost în ocupațiile de agent de securitate (agenți de pază – 95 de posturi), muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (45 posturi) și îngrijitor spații verzi (30 posturi);

Conform aceleiași surse, în anul 2022, în județul Giurgiu, numărul locurilor de muncă vacante a fost de 2885, cele mai ridicate valori s-au înregistrat în construcții (29,75% din numărul total al locurilor de muncă vacante) activități de servicii administrative și activități de servicii suport (18,56% din numărul total al locurilor de muncă vacante, industria prelucrătoare (14,50% din numărul total al locurilor de muncă vacante) și transport/depozitare (13,31% din numărul total al locurilor de muncă vacante);

La polul opus, cele mai mici valori în ceea ce privește numărul locurilor de muncă vacante s-au înregistrat în activitățile din producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat, precum și în industria extractivă (cu un număr de 3, respectiv 2 locuri de muncă vacante).

În acest moment, pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare din România, sunt disponibile aproape 34.000 de locuri de muncă.

Sursa: eJobs și AJOFM Giurgiu

eJobs, cea mai mare platformă de recrutare din România, ne pune la dispoziție un material din care aflăm ce joburi / locuri de muncă au căutat românii în prima jumătate a anului 2-23. Conform datelor acestora pozițiile de șofer, asistent medical, call center și contabil se află în topul preferințelor celor aflați în căutarea unui […]


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/care-sunt-locurile-de-munca-cele-mai-cautate-cei-mai-multi-dintre-giurgiuveni-au-solicitat-angajarea-ca-agenti-de-paza-si-ca-muncitori-la-spatii-verzi/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=care-sunt-locurile-de-munca-cele-mai-cautate-cei-mai-multi-dintre-giurgiuveni-au-solicitat-angajarea-ca-agenti-de-paza-si-ca-muncitori-la-spatii-verzi
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 7 iulie 2023 19:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.