Ce au găsit comisarii ANPC la 4 agenți economici din Municipiul Giurgiu și județ…

Ce au găsit comisarii ANPC la 4 agenți economici din Municipiul Giurgiu și județ…

În perioada 10-12 octombrie, comisarii ANPC, în urma unor reclamații primite, au controlat 4 agenți economici din Municipiul și județul Giurgiu.

În urma acestor controale au fost aplicate 6 amenzi contravenționale în valoare de 55.000 lei și două avertismente.

Pentru 3 dintre operatorii economici  s-a dispus oprirea prestării serviciului până la remedierea deficiențelor constatate cât și oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme în valoare de aproximativ 2.100 lei.

Primul dintre acești operatori a fost Yannis AD Impex SRL – fast food Domino din Giurgiu.

La acesta comisarii au găsit: produse cu data durabilității minimale depășită; produse finite neprotejate de insecte; insecte vii (muște, gândaci) în spațiul pentru prepararea produselor; spațiu neigenizat cu strat grosier de praf și grăsime; lipsă grafic pentru schimbarea uleiului; grafic de monitorizarea temperaturii agregate frigorifice necompletat la zi; tavan neigenizat; cuptor microunde neigenizat; lipsă declarații nutriționale.

Au fost aplicate două amenzi contravenționale în valoare de 15.000 lei , iar ca măsuri : oprirea prestării serviciului până la remedierea deficiențelor constatate și oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme în valoare de aproximativ 680 lei.

Al doilea agent economic controlat a fost Bliss SRL- fast food, Giurgiu.

Aici au fost depistate materii prime neetichetate; prezența insectelor vii în incinta fast food-ului; lipsă grafic pentru schimbarea uleiului.

Au mai fost găsite:  lipsă grafic de monitorizarea temperaturii agregatelor frigorifice; folosirea unor ustensile neprofesionale ; lipsă declarații nutriționale.

Acestuia i s-a aplicat o amendă contravențională în valoare de 10.000 lei și un  avertisment.

Al treilea agent economic controlat a fost SC La Rulota de Papel SRL-fast food, din satul Remuș.

Aici au fost găsite materii prime și produse finite neetichetate; ustensile neprofesionale; lipsă grafic pentru schimbarea uleiului; lipsă grafic de monitorizarea temperaturii agregatelor frigorifice.

A fost aplicată o amendă contravențională în valoare de 15.000 lei și dat un avertisment.

Ultimul asgent economic controlat a fost  Kevin Mary Product SRL -fast food, din Giurgiu.

Aici organele de control au găsit o diferență de temperatură la materia primă folosită; materie primă neetichetată; sosuri, salate și lipii ce  nu respectau temperatura recomandată de producător, de 2-8 grade, fiind depozitate la temperatura de 19 grade.

Totodată nu exista verificare metrologică pentru balanța electronică, produsele  de curățenie folosite erau  neconforme iar  temperatura de păstrare recomandată de producător, pe etichetă, nu era respectată.

(F. Tincu)

Articolul Ce au găsit comisarii ANPC la 4 agenți economici din Municipiul Giurgiu și județ… apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

În perioada 10-12 octombrie, comisarii ANPC, în urma unor reclamații primite, au controlat 4 agenți economici din Municipiul și județul Giurgiu. În urma acestor controale au fost aplicate 6 amenzi contravenționale în valoare de 55.000 lei și două avertismente. Pentru 3 dintre operatorii economici  s-a dispus oprirea prestării serviciului până la remedierea deficiențelor constatate cât […]

Articolul Ce au găsit comisarii ANPC la 4 agenți economici din Municipiul Giurgiu și județ… apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/ce-au-gasit-comisarii-anpc-la-4-agenti-economici-din-giurgiu-si-judet/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 13 octombrie 2023 14:12

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.