Cod galben de vreme rea în week-end; sâmbătă noapte am putea avea primele ninsori ale iernii

Cod galben de vreme rea în week-end; sâmbătă noapte am putea avea primele ninsori ale iernii

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteorologică tip Cod Galben de instabilitate atmosferică, valabilă de mâine dimineață, de la ora 08:00, până duminică, la ora 10:00.

Conform meteorologilor, în județul Giurgiu, vor fi ploi și trecător, în noaptea de sâmbătă spre duminică (18/19 noiembrie), pe arii restrânse lapoviță și ninsoare. Vântul va prezenta intensificări și va bate cu viteze de 55-65 km/h.

Pentru a gestiona în mod operativ situațiile de urgență care ar putea apărea din cauza fenomenelor meteorologice periculoase, pompierii giurgiuveni vor fi la datorie, pregătiți să intervină cu mijloacele tehnice din dotare.

ISU Giurgiu a înștiințat unitățile administrativ-teritoriale din județ cu privire la fenomenele meteorologice prognozate și a transmis măsurile ce trebuie luate pentru a preveni evenimentele care ar putea pune în pericol siguranța cetățenilor sau produce pagube materiale.

Informare preventivă:

Dacă sunteți nevoiți să porniți la drum, informați-vă despre condițiile de trafic.

Aveți grijă unde parcați autoturismele, astfel încât acestea să fie în siguranță.

Informaţi-vă permanent asupra condiţiilor meteorologice şi a modului în care acestea evoluează.

În perioada cu vânt puternic, fiți foarte atenți dacă vă deplasați în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți. Dacă este posibil, întrerupeți orice activitate în aer liber și adăpostiți-vă în locuințe sau în spații care să vă asigure protecția.

Nu atingeți firele de electricitate dacă sunt căzute la pământ și nu vă adăpostiți aproape de construcții improvizate: corturi, schele sau clădiri cu fațade ce prezintă semne de degradare.

ISU GIURGIU

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteorologică tip Cod Galben de instabilitate atmosferică, valabilă de mâine dimineață, de


Autorul articolului Autor Reflectorul de Sud
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://reflectoruldesud.ro/cod-galben-de-vreme-rea-in-week-end-sambata-noapte-am-putea-avea-primele-ninsori-ale-iernii/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://reflectoruldesud.ro/feed/
Titlu original Reflectorul de Sud
Data originala articol 17 noiembrie 2023 17:33

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.