COMISIA EUROPEANĂ SUSȚINE CONSTRUCȚIA CELUI DE-AL DOILEA POD ÎNTRE GIURGIU ȘI RUSE

COMISIA EUROPEANĂ SUSȚINE CONSTRUCȚIA CELUI DE-AL DOILEA POD ÎNTRE GIURGIU ȘI RUSE

Pentru realizarea Podului Giurgiu Ruse II trebuie construită o companie de proiect între România şi Bulgaria, care să poată propune acest proiect comun, a declarat, joi, la Bucureşti, comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, transmite Agerpres.

„Pentru podul Giurgiu-Ruse, acesta este un proiect susţinut şi de Comisia Europeană. Pentru a putea progresa, trebuie construită o companie de proiect între România şi Bulgaria, care să poate propune acest proiect comun.

Acum există într-adevăr şi sunt şi aceste instabilităţi politice în Bulgaria şi aşteptăm, dacă mă întrebaţi, Comisia Europeană aşteptăm o stabilizare a situaţiei în Bulgaria, în sensul în care să identificăm interlocutori care pot lua decizii pe care să le urmeze şi să le susţină o perioadă mai lungă de timp, nu o lună, două.

Cred că asta este şi o problemă. Din partea bulgară aşteptăm de asemenea studiul de mediu pentru navigabilitatea Dunării pentru Fast Danube 2 tot aşa pentru a putea progresa în acest proiect comun cu România. Ce face Comisia? Pune presiune permanentă pe autorităţi, în cazul acesta mai mult pe cele bulgare, pentru că din partea României există deschidere către realizarea acestor proiecte”, a spus Adina Vălean.

Întrebată dacă Podul Giurgiu-Ruse II va fi un pod construit în parteneriat cu Bulgaria, ea a declarat că nu cunoaşte detaliile proiectului, dar a spus că acesta e un proiect comun Bulgaria-România, astfel încât aşteaptă compania de proiect sau promotorul de proiect care trebuie să fie construit între cele două state.

www.g4media.ro

Pentru realizarea Podului Giurgiu Ruse II trebuie construită o companie de proiect între România şi Bulgaria, care să poată propune acest proiect comun, a declarat, joi, la Bucureşti, comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, transmite Agerpres. „Pentru podul Giurgiu-Ruse, acesta este un proiect susţinut şi de Comisia Europeană. Pentru a putea progresa, trebuie construită o …


Autorul articolului C.E.
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-news.ro/news/index.php/2023/05/12/comisia-europeana-sustine-constructia-celui-de-al-doilea-pod-intre-giurgiu-si-ruse/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://giurgiu-news.ro/news/index.php/feed/
Titlu original Giurgiu News
Data originala articol 12 mai 2023 15:01

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.