Cum a ajuns o investiție, făcută în Giurgiu, de 1,6 milioane de euro, să fie transformată în depozit al vestitului Pescobar!

Cum a ajuns o investiție, făcută în Giurgiu, de 1,6 milioane de euro, să fie transformată în depozit al vestitului Pescobar!

Paul Nicolau sau PESCOBAR (așa cum mai este el cunoscut în rândul  clienților și a fanilor  din Capitală),  își păstrează marfa pe care o transportă la taverna pe care o deține în Parcul Herăstrău în  “Depozitul de Fructe de Mare, din Giurgiu”, pe care localnicii o știu sub numele de „Piața de Pește”.

Cititorii își amintesc scandalul din luna septembrie a acestui an,  când inspectorii ANPC au găsit nereguli grave în locațiile deschise de către Paul Nicolau, zis Pescobar.

Acesta declara la acel moment, în apărarea sa:  „Sunt dator și doresc să ofer o explicație atât opiniei publice, cât și mass-mediei din România: Cu bucurie pot confirma că nu s-a găsit nicio marfă deteriorată; întregul lot era în perfectă stare pentru consum. Cu toate acestea, trebuie să admit că nu am reușit să menținem temperatura corespunzătoare pe parcursul celor 60 de minute de transport, de la depozitul nostru din Giurgiu până la taverna noastră din Herăstrău”.

Cum a ajuns o investiție, care a beneficiat de o finanțare europeană de 1,6 milioane de euro, denumită sugestiv ”Piața de Gros de Pește”  din Giurgiu, dintr-un ambițios proiect, unde ar fi trebuit să se ruleze cel puțin o tonă de pește pe zi, în depozitul în care își păstrează Pescobar marfa, doar cel ce a inițiat proiectul ne poate spune.

Un proiect care era oricum sortit eșecului, întrucât legea permite vânzarea peştelui direct din baltă, fără a mai fi trecut, obligatoriu, printr-o ”piaţă de gros„!

Așa că cine ar fi avut interesul să se complice, din moment ce pescarii giurgiuveni își comercializează peștele direct, în Piața centrală sau prin intermediul relațiilor de afaceri și rețelelor de clienți, deși mulți cetățeni din municipiu cumpără, de ani buni, pește, de la Metro din Bulgaria sau din  supermarketuri ale Capitalei.

Așa se face că depozitul din Giurgiu, cu o suprafaţă totală de 3.000 mp, dintre care mai bine de 1.000 mp sunt  ocupați de hala dotată cu frigidere și aparatură performantă,  și-a găsit un rost, după ce marele proiect anunțat cu surle și trâmbițe,  inaugurat ulterior cu fast s-a dovedit un mare eșec.

Întrebarea este cât a plătit administrația publică de la acea vreme pentru acest proiect, cât ne-a costat pe noi, giurgiuvenii, acest „cadou” european ce s-a dovedit fără sens și care este prețul pe care Escobar îl plătește pentru închirierea sau concesiunea acelui spațiu generos…La această ultimă întrebare am putea avea o mare surpriză!

(Jurnal)

Articolul Cum a ajuns o investiție, făcută în Giurgiu, de 1,6 milioane de euro, să fie transformată în depozit al vestitului Pescobar! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Paul Nicolau sau PESCOBAR (așa cum mai este el cunoscut în rândul  clienților și a fanilor  din Capitală),  își păstrează marfa pe care o transportă la taverna pe care o deține în Parcul Herăstrău în  “Depozitul de Fructe de Mare, din Giurgiu”, pe care localnicii o știu sub numele de „Piața de Pește”. Cititorii își […]

Articolul Cum a ajuns o investiție, făcută în Giurgiu, de 1,6 milioane de euro, să fie transformată în depozit al vestitului Pescobar! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/cum-a-ajuns-o-investitie-facuta-in-giurgiu-de-16-milioane-de-euro-sa-fie-transformata-in-depozit-al-vestitului-pescobar/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 16 decembrie 2023 14:13

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.