DAS Giurgiu: ”Programul social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității”

DAS Giurgiu: ”Programul social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității”

Direcția de Asistență Socială a Municipiului Giurgiu aduce la cunoștiință cetățenilor faptul că la data de 20.07.2023 a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 669 și 669 bis, Ordinul comun nr. 1.601/20.565/2023 pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a ”Programului social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității”.

Scopul acestui program este sprijinirea financiară a cuplurilor şi a persoanelor singure din România, în vederea efectuării procedurilor medicale de specialitate recomandate, ca element principal de susţinere a creşterii natalităţii în România prin acordarea unui sprijin financiar cu destinație specială  în cuantum de maximum 15.000 lei/beneficiar pentru decontarea cheltuielilor necesare efectuării procedurilor medicale. Un beneficiar poate aplica și poate obține sprijinul financiar cu destinație specială pentru maximum trei proceduri distincte pe an, pe toată perioada desfășurării programului.

Beneficiarii programului sunt cuplurile și femeile singure infertile, care au fost diagnosticate cu o afecțiune incompatibilă cu reproducerea pe cale naturală, de către un medic specialist în obstetrică-ginecologie cu supraspecializare FIV și reproducere umană asistată medical, angajat sau colaborator al unității sanitare partenere, care dobândesc această calitate din momentul în care sunt declarate eligibile de către comisia de evaluare.

Pentru a putea beneficia de acest sprijin financiar cuplurile și femeile singure infertile trebuie să îndeplinească cumulativ, următoarele condiții:

  1. cei doi membri ai cuplului infertil (căsătoriți sau nu)/ femeia singură infertilă să fie cetățeni români și să aibă domiciliul în România;

  2. cei doi membri ai cuplului infertil (căsătoriți sau nu)/ femeia singură infertilă să aibă calitatea de asigurat în sistemul de asigurări sociale de sănătate din România;

  3. procedurile medicale de specialitate recomandate trebuie să se desfășoare într-o unitate medicală de pe teritoriul României, parteneră a programului, autorizată să desfășoare acest tip de activități;

  4. vârsta femeii beneficiare să fie cuprinsă între 20 și 45 ani, vârstă care se ia în calcul la data depunerii cererii de înscriere în program.

Solicitanții pot depune dosarele complete la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, online, la adresa natalitate@mfamilie.gov.ro sau prin platforma digitală, fiind interzisă dubla depunere a cererii de înscriere prin modalități precizate mai sus.În cazul solicitanților care nu au posibilitatea transmiterii dosarului online, aceștia pot transmite sau depune dosarul fizic la adresa MFTES, adresă precizată în cadrul secțiunii contact pe site-ul www.mfamilie.gov.ro.

(Comunicat de presa al Direcției de Asistență Socială)

Articolul DAS Giurgiu: ”Programul social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității” apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Direcția de Asistență Socială a Municipiului Giurgiu aduce la cunoștiință cetățenilor faptul că la data de 20.07.2023 a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 669 și 669 bis, Ordinul comun nr. 1.601/20.565/2023 pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a ”Programului social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru […]

Articolul DAS Giurgiu: ”Programul social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității” apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/das-giurgiu-programul-social-de-interes-national-de-sustinere-a-cuplurilor-si-a-persoanelor-singure-pentru-cresterea-natalitatii/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 25 iulie 2023 10:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.